Hainele negre te îmbătrânesc

De Andra Pecingina pe

Negrul este nuanţa favorită a industriei modei dar şi a vedetelor, însă unii experţi în domeniu consideră că aceasta are un singur „defect”: adaugă ani buni pe faţa unei femei!
Cu toate apelăm la o rochie neagră pentru o seară în oraş şi cu siguranţă ai destul de multe piese în singura nuanţă care te face să pari mai slabă.

Dar cercetătorii din domeniul culorilor spun că îmbrăcămintea neagră poate pune în evidenţă şi mai mult orice umbră din jurul ochilor, liniile întunecate de pe gât şi ridurile de expresie ale feţei.

Femeile după o anumită vârstă trebuie să evite să poarte negru în partea de sus a corpului, pentru că le va flata silueta, dar în acelaşi timp le va evidenţia micile şi marile defecte ale tenului.

Expertul Jules Standish ne spune că „majoritatea femeilor britanice nu arată bine cu negru în jurul feţei.

De fapt, această nuanţă le va îmbătrâni dramatic tenul. Negrul dă impresia că purtătoarea este mai slabă şi designerii vor să credem că este mereu nuanţa sezonului şi nu poţi fi văzută purtând altceva. Dar negrul scoate în evidenţă toate cercurile negre de sub ochi şi orice rid din jurul ochilor.”

Concluzia cercetătorilor este că doar una din cinci femei poate să poarte negru fără a avea parte de efectele negative ale nuanţei. Asta pentru că tenul acestora este unul cu tonuri calde de oranj, galben şi auriu. Actriţa Joan Collins este una din femeile cărora negrul nu le daunează imaginii, conform studiilor lor.

Câteva recomandări ale experţilor:
–    Nu purta bluze sau rochii cu guler înalt sau eşarfe negre. În general negrul în jurul feţei nu este deloc flatant. Pălăriile negre intră în aceeaşi categorie a pieselor de evitat.
–    Dacă alegi un top negru, acesta trebuie să aibă un decolteu adânc pentru ca pielea ta sa reflecte lumină pe faţa ta.
–    Poartă negru alături de alte piese în culori puternice: o eşarfă, capă sau un şal din caşmir. Alege bijuteriile potrivite tenului tău, cele aurii şi perlele se potrivesc tenului cu un ton cald, pe când tenul cu tonuri reci cere bijuterii din argint.  
–    Cel mai bun sfat pe care ţi-l putem oferi este acela că o fustă neagră îţi va evidenţia foarte frumos talia, aşa ca trebuie purtată în combinaţie cu o bluză într-o culoare aprinsă.  
–    Alege mica rochie neagră a cărei parte superioară a fost brodată cu paiete sau pietre colorate, pentru a străluci.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro