Cum îngrijeşti coatele, genunchii şi călcâiele

De Diana Sorescu, pe

Când vine frigul, pielea noastră are de suferit şi există câteva zone cărora nu le acordăm atenţie aşa cum ar trebui. Află tratamente naturale pentru coate, genunchi şi călcâie.
Ca să ai pielea catifelată în aceste zone mai delicate, e nevoie de un mic ritual de înfrumuseţare şi de câteva produse cosmetice.

Aşadar, aliaţii tăi vor fi lufa, piatra ponce, o mănuşă abrazivă şi tratamentele pe care le vei pregăti singură, la tine acasă.

Pasul 1 – Exfoliere

Înainte de baie, cu ajutorul produselor enumerate mai sus, scapă de celule moarte din zonele afectate. Poţi să foloseşti geluri de gomaj din comerţ sau poţi să prepari tu un mix abraziv. Combină într-un bol zaţ de cafea cu miere, apoi răsfaţă-ţi pielea. Poţi înlocui zaţul cu tărâţe, zahăr brun sau mălai. Vei vedea că după această procedură crustele inestetice vor dispărea, iar coatele, genunchii şi călcâiele îşi vor recăpăta aspectul plăcut.

Pasul 2 – Hidratare

După scrubing, ca să eviţi crăparea pielii, trebuie neapărat să aplici o cremă foarte grasă, hidratantă. Înlocuieşte produsele profesionale cu ingrediente eco: ulei de măsline, de migdale sau din sâmburi de struguri ori unt topit.

Pentru o mai bună absorbţie, înveleşte-ţi coatele, genunchii şi câlcâiele în faşe de bumbac şi stai aşa preţ de jumătate de oră.

Pasul 3 – Purificare

O dată pe săptămână, înainte de baie, taie o lămâie în jumătăţi, presară peste sare de mare grunjoasă şi masează-ţi energic aceste trei zone delicate.

Lămâia conţine acid citric şi acţionează ca un înălbitor, lăsându-ţi pielea de pe coate, genunchi şi călcâie mai luminoasă, mai curată, vizibil curăţată.
După acest ritual urmează evident, paşii 1 şi 2 de mai sus.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!