Tratamente de înfrumuseţare la tine acasă

De Lumea Femeilor pe

Te-ai întors de curând din vacanţă şi resursele financiare s-au cam împuţinat. Nu-ţi face griji! Cel puţin, în privinţa frumuseţii, te putem ajuta să cheltuieşti cât mai puţin, având rezultate maxime. Iată câteva trucuri pe care le-am cules special pentru tine.

Pregăteşte-ţi singură masca potrivită tenului tău

Probabil că îţi este foarte uşor să îţi cumperi masca potrivită pentru tenul tău, de câte ori ai nevoie de la magazin sau de la distribuitorii direcţi de cosmetice. Însă dacă te gândeşti bine, este de preferat să-ţi prepari singură masca; poţi fi sigură că este în termen, ştii ce conţine şi, în plus, investiţia va fi mult mai mică, iar efectul poate mult mai bun. Iată de ce ne-am gândit să-ţi recomandăm câteva măşti uşor de pregătit şi al căror efect îl vei vedea imediat.

Ten normal spre gras

– o lingură cu drojdie
– o lingură cu praf de copt
– o lingură cu apă
Amestecă ingredientele şi aplică masca astfel obţinută pe faţa bine curăţată, dinspre frunte, către clavicule. Stai cu masca pe faţă 15 minute, timp în care drojdia va curăţa în profunzime şi va strânge porii, iar praful de copt îţi va netezi faţa. Apoi spală-te pe faţă cu apă calduţă şi aplică-ţi o cremă potrivită tenului tău.

Ten normal spre uscat

– două linguri cu miere
– o jumătate de ceaşcă cu iaurt gras
– o lingură cu pulpă de grapefruit
– o ceaşcă cu ceai negru (rece)

Amestecă primele trei ingrediente şi aplică masca obţinută pe faţă şi pe gât. Lasă masca pe faţă timp de 15 minute. Mierea va avea efectul unui burete uriaş care va curăţa toate impurităţile de pe faţă şi va da strălucire tenului, în timp ce iaurtul va hidrata şi catifela pielea feţei tale. În tot acest amestec, grapefruitul are rol energizant. Limpezeşte-ţi faţa cu ceai negru rece, apoi maseaz-o cu crema de zi pe care o foloseşti în mod obişnuit.

Ten sensibil/iritat

– o lingură cu făină de mazăre (găseşti în magazinele naturiste)
– o lingură cu smântână grasă
– două linguri cu apă sărată
Amestecă şi întinde această cremă pe toată faţa şi pe gât. Las-o 10 minute să-şi facă efectul, timp în care făina de mazăre va curăţa în profunzime pielea, iar smântâna grasă va aduce ph-ul pielii la nivelul optim. Clăteşte bine faţa cu apă rece.

9 sfaturi inedite numai pentru tine

1. Dacă ai cearcăne, nu da banii pe o crema anticearcăn! Poţi rezolva aceasta problemă prin simpla aplicare pe ochii închişi, în momentele tale de respiro, a unor felii de roşii. Efectul te va surprinde.

2. Ţi-au apărut câteva pete deschise la culoare pe piele sau pielea ta a avut de suferit la mare? Nu te nelinişti, pentru ca noi îţi oferim crema cea mai bună pe care o poţi prepara singură şi care te va ajuta.

Iata reţeta: amestecă într-un bol sucul unei lamâi, puţin ceai de tei, doua linguri de miere şi aproximativ 60 de grame de iaurt gras. Cu această „cremă” unge zonele afectate, o data pe zi, până la remedierea problemei.

3. Balsamul pentru păr s-a terminat şi nu prea poţi să investeşti într-o sticlă nouă. Ce e de făcut? Poate o sa ţi se para ciudat, însă balsamul tau de rufe te poate ajuta. Atenţie, însă! Balsamul de rufe este foarte concentrat şi va trebui să îl diluezi. Astfel, pentru a obţine un balsam bun pentru părul tău, amestecă un pahar cu apă cu o jumătate de pahar de balsam de rufe. Soluţia astfel obţinută foloseşte-o ca pe balsamul tău obişnuit de păr şi ai grijă să clăteşti bine părul la sfârşit.

4. Ai probleme cu respiraţia urât mirositoare? Poate nu ştiai, însa toate produsele care-ţi împrospăteaza respiraţia conţin clorofila substanţa care se gaseşte din belşug în patrunjel. Aşa ca nu mai cheltui banii pe bomboane scumpe; manânca patrunjel proaspat (conţine şi foarte mult fier), iar rezultatul va fi acelaşi.

5. Dacă vrei să-ţi vopseşti părul şi culoarea să prindă mult mai bine ca până acum, avem un pont pentru tine. Nu-l vopsi în aceeaşi zi în care l-ai spălat, ci după o zi de la spălare. Dacă nu ştiai încă, grăsimea naturală a părului (nu în exces) face ca aplicare vopselei sa fie mult mai reuşită.

6. Vrei să scapi de mătreaţă? Nu trebuie să risipeşti ultimii tăi bani pe un şampon anti-mătreaţă! Un efect asemănător cu acesta îl poate avea şi un şampon mai ieftin în care ai adăugat 30 de aspirine. Cu acest amestec spală bine părul şi clăteşte-l abundent.

7. Ştiai că pielea grasă reţine parfumul mai mult timp decât pielea uscată? Dacă ai pielea uscată iar parfumul tău nu face parte din categoria celor care ţi se impregnează în piele (adică foarte, foarte scump), dă-te cu puţină cremă pe locurile unde te vei parfuma şi apoi pulverizează parfumul tau obişnuit. Astfel vei mirosi nemaipomenit mult mai mult timp.

8. Ai observat că ai un început de celulită? Nu dispera la gândul că produsele anticelulitice sunt foarte scumpe! Încearcă să masezi puternic, în fiecare zi, cu zaţ de cafea, zona afectată de aspectul neplăcut, de coajă de portocală. Poate nu ştiai, însă majoritatea cremelor anticelulitice conţin cofeină. În plus, va trebui să faci şi puţină mişcare. Vei vedea că, în timp, pielea va reveni la aspectul ei normal.

9. Oja ta se usucă sau se strică mult prea repede? Poţi evita acest lucru, păstrând sticluţa de ojă în congelator. Ea nu va avea de suferit ci, din contră, se va păstra mult mai bine. În cazul în care, după dezgheţare, oja va deveni zgrunţuroasă, lasă sticluţa de ojă într-un vas cu apă fierbinte câteva minute, iar ea va fi ca nouă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro