Forma perfectă pentru sprâncenele tale

De Andra Pecingina pe

Arcuirea perfectă a sprâncenelor tale poate fi doar un vis dacă nu ai citit încă ghidul de mai jos. Forma sprâncenelor tale face o mare diferenţă pentru estetica facială …
… diferenţele de la o persoană la alta sunt destul de mari dar cele câteva trucuri de mai jos te vor ajuta mult. Forma feţei şi forma ochilor determină în ce fel trebuie să corectezi sprâncenele pentru a arăta cât mai bine.

Sprâncenele în funcţie de forma feţei tale

O faţă în formă de inimă are nevoie de o pereche de sprâncene bine arcuite. Lăţimea acestora trebuie să urmeze un model anume care se îngustează către tâmple. Acelaşi lucru este valabil şi pentru faţa în formă ovală. Pentru o faţa cu formă lunguiaţă sau îngustă vei avea nevoie de o formă uşor rotundă a sprâncenelor, iar o faţă cu formă pătrată este pusă în valoare de sprâncene drepte. Mai trebuie să păstrezi în vedere faptul că lăţimea sprâncenelor la tâmple poate să dea feţei o formă ciudată, un astfel de stil va face ochii să arate adânciţi în orbite şi deloc frumos.

Sprâncenele în funcţie de forma ochilor tăi


Ochii mari au nevoie să fie puşi în evidenţă de sprâncene lungi şi înguste, iar cei mai micuţi au nevoie de o sprâncene groase. În cazul în care ochii tăi sunt foarte apropiaţi va trebui să începi să pensezi exact deasupa colţului interior al ochiului şi să delimitezi bine zona dintre cei doi ochi pentru a crea un efect de depărtare. Sprîncenele scurte vor trebui să fie bine arcuite pentru a masca lipsa lungimii. Nu uita să pensezi în direcţia creşterii firului de păr şi niciodată nu smulge firele care cresc deasupra arcului ochiului.

Cum trebuie să pensezi sprâncenele

Vei avea nevoie de o oglindă care măreşte, un creion dermatograf alb, o pensetă foarte bună, o forfecuţă uşor de folosit şi o periuţă de sprâncene pentru a le da o formă. Primul pas va fi perierea firelor de păr din sprâncene în sensul frunţii, urmând să scurtezi din lungimea firelor de păr care depăşesc linia arcului ochiului.

Următoarea etapă este să trasezi linii clare pentru a delimita forma ideală a sprâncenelor tale, foloseşte aici creionul alb pentru a trasa patru linii: deasupra colţurilor ochiului şi deasupra şi sub linia firelor de păr. Pensarea propriu zisă trebuie făcută astfel încât să nu încalci aceste linii, altfel rişti să deformezi naturaleţea sprâncenelor.

Forma perfectă pentru sprâncenele taleCel mai important lucru este în continuare cum obţii forma perfectă a sprâncenelor tale, după trăsăturile feţei.  Tehnica este foarte simplă şi rezultatele sunt uimitoare: există trei linii imaginare care vor stabili coordonatele sprâncenelor tale.

Foloseşte doar un creion dermatograf pentru a stabili punctul unde creionul aşezat în poziţie verticală uneşte lateral nasului tău (nara) cu colţul interior al ochiului, acela va fi punctul unde trebuie să înceapă sprânceana. 

Acelaşi creion trebuie să traseze o linie imaginară între vârful nasului şi mijlocul pupilei, acela va fi punctual sprâncenei unde arcul trebuie să fie cel mai înalt.

Ultima linie imaginară trasată cu creionul indică unde trebuie să se termine sprâncenele tale, unde colţul exterior al ochiului se uneşte cu laterala nasului.

Cum poţi corecta forma sprâncenelor prin machiaj

În cazul în care sprâncenele tale sunt foarte subţiri sau le lipseşte o formă bine definită poţi întotdeauna să le corectezi folosind un creion în culoarea ta naturală. Alternative durabile la machiajul de zi cu zi sunt modelarea electrolitică şi machiajul semipermanent. Machiajul semipermanent îţi pune la dispoziţie o gamă de culori naturale şi tehnica specială reproduce textura firului de păr.

Urmăreşte mai jos imagini dintr-un tutorial video unde vei vedea exact cum poţi obţine forma perfectă a sprâncenelor tale!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro