Cum îţi faci manichiură Spa la tine acasă

De Diana Sorescu, pe

Unghiile sunt precum cartea de vizită a unei femei, aşa că o manichiură îngrijită este o necesitate, nu un moft. Totuşi nu strică puţin răsfăţ Spa, iar unica.ro te învaţă cum…
…să îl faci accesibil!

Măcar o dată pe săptămână mâinile tale merită un tratament special. Şi dacă nu ai timp sau resursele financiare necesare ca să mergi la un salon, poţi să faci asta şi acasă, cu produse pe care le găseşti în bucătărie! Nu e greu deloc şi e tare reconfortant. Merită să încerci!

Mai întâi de toate, creează-ţi un spaţiul prielnic: o măsuţă în faţa ferestrei larg deschise, ori trage draperiile, aprinde două-trei lumânări şi câteva beţişoare parfumate cu aroma ta preferată.

Aşază lângă un prosop curat şi pufos, kit-ul pentru manichiură, un recipient cu apă călduţă şi produsele necesare pentru momente de răsfăţ pe cinste!

Fă-ţi preparatele singură

Începi ritualul Spa cu un scrub straşnic. Pentru asta ai nevoie de două linguri de sare de mare grunjoasă, şase linguri de cafea măcinată şi două linguriţe de ulei de masaj (poţi să foloseşti şi ulei de măsline!). Amestecă toate ingredientele, după care răsfaţă-ţi degetele, palmele, încheietura mâinii cu mixul abraziv.

Poţi purta pe mâna liberă o mănuşă pentru exfoliere.

Pasul doi presupune o examinare atentă a unghiilor şi modelarea acestora după bunul plac. Pileşte-le în forma dorită, împinge cuticulele cu grijă (e mult mai indicat decât să le tai!) şi conferă-le luciu cu o pilă specială.

Scufundă-ţi din nou mâinile în apa revigorantă, după care e vremea pentru răsfăţul suprem! Într-un bol, pregăteşte în prealabil o cremă din pulpă proaspăt pasată de avocado. Acesta conţine vitaminele A,D, E şi B, deci este o sursă naturală eficientă de hidratare.

Masează energic, cu mişcări ample, circulare. Nu îţi neglija buricele degetelor şi palmele. La final, degresează-ţi mâinile cu un mix fresh din suc de mere, castravete şi lămâie. Dacă vrei, aplică pe unghii un lac incolor, pentru strălucire.

Şi un strop de magie aromată: picură pe încheietura mâinii puţin din parfumul tău preferat!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!