Coafuri în funcţie de forma feţei

De Flavia Jurca, pe

O ştie orice hairstylist începător, coafura trebuie să se armonizeze cu forma feţei pentru a arăta natural şi pentru a crea acea impresie de frumuseţe ne-forţată. Ce alegeri ne mai rămân aşadar?
Sună deconcertant să afli că nu orice coafură pe care o vezi şi îţi place ţi se va şi potrivi. E ca în cazul hainelor pe care le vezi pe manechin, îţi plac la nebunie, iar apoi când le probezi, constaţi că nu te avantajează.

O tunsoare însă e ceva mai definitiv decât o pereche de pantaloni, aşa că e bine să ţii cont de forma feţei atunci când îţi imaginezi cum ţi-ar sta cea mai la modă coafură a sezonului.

Coafuri în funcţie de forma feţei

Forma rotundă 

Te avantajează coafurile cu volum, care estompează rotunjimea feţei şi parul semi-lung sau lung. Lungimea ideală este imediat sub linia bărbiei.
De evitat: orice tunsoare „abruptă”, mai ales dacă ai părul scurt, dar şi permanentul, care nu face decât să accentueze rotunjimea feţei.

Celebrităţi cu faţa rotundă: Fergie, Kirsten Dunst, Kate Bosworth, Catherine Zeta-Jones.

Coafuri în funcţie de forma feţei

Forma pătrată

Ceea ce caracterizează o faţă cu această formă este maxilarul drept, care dă un aspect dur chipului. Misiunea ta este să îndulceşti ughiurile drepte şi să distragi atenţia de la ele prin şuviţe de lungimi variabile şi coafuri în straturi.

De evitat: bretonul drept şi bob-urile scurte, drepte. Aceste detalii nu fac decât să evidenţieze linia dură a maxilarului.  

Celebrităţi cu faţa pătrată: Gwyneth Paltrow, Demi Moore, Angelina Jolie

Coafuri în funcţie de forma feţei

Forma ovală

Este cea mai versatilă formă, căreia i se pretează majoritatea coafurilor.
Pentru că îţi permite relativ orice, dacă ai o faţă ovală, determină care este cea mai atrăgătoare trăsătură a ta şi alege o coafură care o pune în valoare: un breton într-o parte, un bob asimetric, bucle lejere.

De evitat: tunsorile prea scurte, cu volum în partea superioară, care vor da impresia unei feţe exagerat de lungi.

Celebrităţi cu faţa ovală: Kate Hudson, Christina Ricci, Jessica Alba.

Coafuri în funcţie de forma feţeiForma de inimă

Punctul focal al feţei tale este bărbia ascuţită, aşa că, pentru a echilibra, evidenţiază-ţi ochii şi pomeţii cu ajutorul unui bob „diluat” şi al unui breton pieptănat într-o parte, stil Paris Hilton, sau unul lung, care atinge sprâncenele.
De evitat: tunsorile ascuţite, cu straturi prea definite şi drepte.

Celebrităţi cu faţa în formă de inimă:
Reese Witherspoon, Jennifer Lopez, Katie Holmes.

Pentru vara aceasta se poartă mai ales tunsorile scurte şi medii, cu multă strălucire şi volum, iar pentru părul lung, designerii au scos din lada de zestre a istoriei nenumăratele stiluri de împletituri (Oscar de la Renta).

Culoarea sezonului este blondul, în nuanţe de la cele mai naturale (Kim Kardashian) la cele extreme (platinat a la Lady Gaga).

Indiferent pentru ce stil optezi, ia în considerare şi forma feţei tale, pentru un look natural, dar care va atrage toate privirile.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!