Coafuri de toamnă cu „eticheta” designerului

De Andra Pecingina pe

Colecţiile celor mai celebri designeri din lume au fost prezentate cu luni înainte ca sezonul să se instaleze, şi pentru fiecare Săptămână a Modei avem detaliate şi tendinţele pentru coafură .
Într-o prezentare de modă „a la carte” machiajul, coafura, şi chiar manichiura aleasă de creatorul colecţiei dă tonul pentru revsitele de modî şi apoi pentru femeile din intreaga lume.

De la bucle mari în stilul anilor ’70 la coc ridicat sau părul cu aspect umed, coafurile de pe podium au dat tonul stilului vestimentar ales de fiecare designer!

Cei de la Emporio Armani şi-au condimentat ţinutele punând accent pe buclele mari preferate de femei în timpul anilor 1970. Vestimentaţia luxoasă creată pentru petreceri exclusiviste este completată de aceasta coafură feminină şi rafinată.

Cum se face:  Şuviţe late se înfăşoară lejer pe un ondulator sau se răsucesc pe o perie rotundă şi apoi sunt uscate cu foehnul. Look-ul final va fi unul elegant şi îngrijit.

Ralph Lauren a ales să ne încânte cu o serie de coafuri lejere, coc în stil neglijent studiat. Vestimentaţia pentru toamna anului 2009 semnată Ralph Lauren este romantică, teatrală pe alocuri şi foarte feminină, iar coafurile lejere evidenţiază foarte frumos fiecare ţinută.

Cum se face: Părul trebuie periat frumos cu o cărare pe mijloc sau într-o parte şi apoi prins la spate lejer, fără a îl strânge puternic. Cocul poate fi prins cu agrafe – în cazul părului mai scurt, cu un elastic – pentru un efect neglijent, sau înnodat – pentru un look natural.

Coafuri de toamnă cu "eticheta" designeruluiÎn colecţia Elie Saab modelele care au urcat pe podium au avut o coafura specială, uşor retro.

Acest stil, denumit „banană” datorită aspectului alungit sub care este aranjat părul la spate, ceea ce ii dă o alură elegant şi duce cu gândul la un film de Federico Fellini.

Yves Saint Laurent a folosit acelaşi tip de coafură, desigur cu alte accesorii de păr, în show-ul său din sezonul trecut.

Cum se face: Pentru a avea volumul necesar pentru acest look, părul va trebui uscat cu foehnul şi apoi tapat uşor. Părul va trebui împărţit în trei: partea de deasupra frunţii va fi aranjată pe o perie  şi apoi rulată şi prinsă cu agrafe, astfel încât să se păstreze un anumit volum. Şuviţele din laterale  trebuie pieptănate, apoi rulate fin către linia mediană şi de asemenea prinse fix cu agrafe simple. Atunci când totul este gata, vei putea adăuga orice fel de accesoriu de păr pentru a da culoare.

Casa de modă Nina Ricci a avut o prezentare spectaculoasă, rochii negre cu accente de turcoaz şi fuchsia, cu talia bine marcată. Coafurile alese pentru a elabora tema colecţiei au fost extreme de simple, dar de efect: imită părul umed. Vivienne Westwood a folosit acelaşi stil de coafură, de data aceasta pe părul liber, pentru a obţine o imagine rebelă.

Cum se face: Coafura care imită părul încă umed este totuşi bine aranjată şi rezistentă. Îţi trebuie un gel special cu textură consistentă dar cu efect durabil. Vei aplica din belşug pe părul bine uscat şi apoi vei putea aranja în stilul dorit: liber, cu cărare pe o parte sau mijloc, sau strâns într-un coc ridicat sau o coadă de cal. La aranjarea coafurii poţi folosi un pieptene cu dinţi mari, ănsă la final urmele acestuia nu trebuie să fie vizibile.

Coafuri de toamnă cu "eticheta" designerului

Buclele lejere, abia sesizabile, ale modelelor de pe podiumul Chloe sunt un alt exemplu de coafură perfectă pentru petrecere.

Cum se face: Aici se va folosi o spumă cu textură fină, care să nu încarce firul de păr.

După ce aplici spuma vei usca părul cu peria specială pentru bucle.

Prezentarea Lanvin se remarcă atât prin vestimentaţia în stilul anilor 1940, cît şi prin accesoriile de păr din pene negre, aplicate frontal. Aceste accesorii sunt foarte bine evidenţiate datorită coafurii: coadă de cal, părul fiind în prealabil îndreptat. Rezultatul este unul sofisticat, chic fără efort.

Cum se face: Părul este îndreptat iniţial pe modelul cu cărare în mijloc, pentru a obţine suviţe bine aranjate, şi apoi prins stîns într-o coadă de cal. La sfârşit, se mai trece o dată coada obţinută prin placa specială de ceramică, şi apoi se aplică fixativ  pe toată suprafaţa părului şi accesoriul de păr în parte din faţă.

Coafuri de toamnă cu "eticheta" designerului
Cocul  ridicat a fost alegerea celor de la Yves Saint Laurent şi Moschino.

YSL a îmbrăcat părul modelelor în piele, iar casa Moschino a mizat pe un breton rulat, aşa cum poartă redactorul de modă New York Times Suzy Menkes, cea care a acceptat să scrie pentru România Liberă.

Cum se face: Acest tip de coafură se potriveşte atât părului mai lung, cât şi unei tunsori stil bob.

Bretonul va fi acoperit cu spumă fixativă, rulat spre frunte folosind o perie rotundă şi îngustă, fixat pe un bigudiu şi uscat folosind fohnul. Altă tehnică presupune ca tot părul să fie rulat din spate înspre frunte , fixat cu agrafe incolore şi apoi ondulat doar la capăt şi fixat din nou astfel încât la final coafura să fie simplă şi rafinată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro