Coafuri de inspiraţie retro

De Andra Pecingina pe

În această toamnă se vor purta o serie de coafuri retro, care nu au fost nicicând mai actuale decât acum, în 2009. Vedetele le dau o viaţă nouă, designerii se lasă inspiraţi de femeile frumoase …
… din trecutul glorios al Hollywood-ului şi astfel noile tendinţe în coafură sunt deja conturate!

Anii ’40

Din anii ’40 revine coafura stilată a actriţei Veronica Lake, părul cu bucle mari şi aranjat pe o parte. Aceasta este adoptată la premiere şi alte evenimente de vedete ca Scarlett Johansson şi January Jones.

Buclele lejere au apărut pe podium în această toamnă în show-ul Chloe  sunt un alt exemplu de coafură perfectă pentru petrecere. Când vrei să copiezi coafura Veronicăi Lake, foloseşte o spumă cu textură fină, care să nu încarce firul de păr, şi apoi usucă părul cu peria specială pentru bucle.

Anii ’50

Coafura care a făcut celebre femei ca Elizabeth Taylor şi Vivien Leigh revine în actualitate datorită frumoasei dansatoare Dita Von Teese. Iar cocul care a făcut-o pe Audrey Hepburn să rămână în amintirea noastră ca fashion icon absolut este recreat de Natalie Portman în mai multe variante. Părul purtat pe o parte  este foarte feminin, şi celebrităţile menţionate mai sus vă vor reminti de graţia pierdută a perioadei 1950.

Anii 80

Coafurile înalte ale anilor ’80 au reapărut în show-ul Marc Jacobs, pentru că podiumurile au fost ultrasaturate cu cocuri lejere şi coafuri simple, clasice. Marc Jacobs a dorit ceva diferit, dar în ton cu colecţia sa pentru toamnă-iarnă 2009.
Părul tapat şi ridicat foarte mult a fost apanajul perioadei disco, şi revine acum. Vei putea adapta foarte uşor volumul natural al părului tău unei coafuri XXL pentru seară, fără să fii vulgară. Nici să nu te gândeşti la permanent, acest stil rămâne demodat!

Cele mai bune exemple de coafuri care sunt încă în vogă le vei găsi la membrele formaţiilor Bananarama şi Blondie. Gwen Stefani poartă în ultimul timp coafuri medii cu mult volum, de inspiraţie retro. Fie că poartă părul cu mult volum, fie că alege un coc înalt răsucit, inspiraţia ei vine din anii ’80.

Urmăreşte imaginile din galeria foto de mai jos şi lasă-te cucerită de coafurile retro elegante sau pur şi simplu uimitoare!

Foto: Northfoto, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro