Avantajele cosmeticelor naturale

De Andra Pecingina, pe

Există atât de multe descrieri şi denumiri de produse cosmetice încât ne putem pierde ore din viaţă la raionul de frumuseţe, şi fără să ştim exact ce înseamnă 100% natural sau organic …
… nu putem alege cosmeticele potrivite pentru nevoile noastre. Pielea este un organ al corpului feminin şi răspunde la ingrediente naturale la fel ca restul organismului. Dacă faci parte din acele femei care citesc cu atenţie fiecare etichetă de produs şi vrea să fie bine informată cu privire la ultimele descoperiri în domeniul îngrijirii corporale, trebuie să citeşti mai departe!

Cosmeticele naturale sunt acum la mare căutare, deoarece sunt realizate fără parabeni, conservanţi sintetici, sulfaţi, produse animaliere sau ingrediente care ar putea dăuna sănătăţii tale. Motto-ul acestor produse este bazat pe concepţia că natura ne oferă tot ce avem nevoie pentru un ten sănătos şi frumos, nu avem nevoie de ingredient produse într-un laborator. Marile companii producătoare atenţionează din ce în ce mai mult clientela să fie informată cu privire la ceea ce cumpără şi utilizează. Cumpărătoarele de produse cosmetice sunt acum conştiente de ingredientele cremelor şi loţiunilor preferate şi de efectele pe care acestea le vor avea asupra pielii şi sănătăţii în general.

Cosmeticele organice minerale sunt realizate din extracte din plante crescute organic, fără îngrăşăminte chimice, substanţe naturale şi pigmenţi minerali. Acum putem alege în cunoştinţă de cauză şi dintr-o mare varietate de cosmetice: produse de îngrijire, produse wellness, produse de machiaj, parfumuri bio – parfumuri de puls, care sunt concentrate şi se aplică foarte moderat pe piele în zonele unde pulsul este la suprafaţă. Putem găsi în magazine şi hidrosoli, adică apa condensată produsă în timpul distilării la abur a plantelor. Pot fi folosiţi atât pentru producerea cosmeticelor naturale  cât şi în îngrijirea zilnică facial şi cea a părului.

Avantajele machiajului natural sau organic te vor convinge să alegi aşa ceva pentru tine. Produsele de machiaj naturale sunt potrivite pentru orice tip de ten, în special pentru tenul sensibil pe care alte produse cosmetice îl atacă. Produsele de machiaj naturale sau organice au proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatoare. Machiajul cu ingrediente naturale nu produce iritaţii ale pielii pentru că nu conţin ingrediente artifciale, aditivi chimici sau parfumuri sintetice. Plantele organice pe care le conţin aceste produse alături de mineralele şi de antooxidanţi şi substanţe hidratante asigură tenului sensibil o îngrijire completă.

Machiajul pe bază de produse minerale durează mai mult decat machiajul realizat cu alt tip de produse, şi este indicat să-l foloseşti zilnic pentru că efectele nu sunt doar de acoperire, înfrumuseţare, ci şi de ingrijire a tenului. Astfel de produse lasă tenul radiind de sănătate. Concluzia este că pe termen lung, orice femeie economiseşte bani şi timp datorită cosmeticelor organice minerale.

Există chiar şi cosmetice vegane sau vegetariene, care nu sunt testate pe animale şi nu conţin ingrediente de provenienţă animală (exceptând mierea de albine, ceara de albine, propolis şi lapte). Nici acestea nu sunt realizate special pentru persoanele care au adoptat întru totul stilul de viaţă vegan, ci pentru orice femeie care îşi doreşte strălucire şi sănătate!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!