Cum aplici corect eyeliner-ul lichid

De Diana Sorescu, pe

Angelina Jolie şi Rihanna sunt doar două dintre celebrităţile ce adoră machiajul „cat eye”. Sexy, elegant, make up-ul cu eyeliner lichid migdalează forma ochiului…
… şi conferă privirii profunzime şi mister.

Machiajul „cat eye”, adică ochi de felină, poate să arate fabulos, ori să fie un adevărat dezastru estetic! Depinde doar de tine şi de îndemânarea cu care manevrezi produsul cosmetic dacă te vei transforma într-o divă a anilor ‘60 sau…nu.

Şi cum ne dorim ca tu să arăţi întotdeauna ravisant, unica.ro îţi spune care sunt paşii de bază pentru a realiza, fără cusur, acest stil de machiaj al ochilor.

Pasul 1

Cu un disc de bumbac şi puţină loţiune, demachiază-te foarte bine. Imediat ce tenul va fi curat, aplică pe pleoape şi în zona ochilor un primer. Acesta este un mai bun fixator decât fondul de ten, plus că are abilitatea de a corecta şi masca micile imperfecţiuni.

Răsfaţă uşor zona ochilor cu o pudră translucidă.

Pasul 2

Pentru că eşti novice în realizarea unei linii perfecte, pe pleoapa superioară trasează delicat câteva umbre cu un creion dermatograf negru.

Depăşeşte uşor linia genelor, pentru un efect dramatic, însă nu exagera.

Pasul 3

Acum intră în scenă tuşul. El trebuie să fie de calitate, să aibă o textură echilibrată şi o pensulă extrem de fină, fermă, dar totuşi maleabilă.

Cu mâna stângă, ridică puţin pleoapa, dar nu face asta tragând-o din lateral, ci de sub arcadă. Execută mişcarea ce va urma sprijinindu-ţi mâna dreaptă pe o masă sau un scaun mai înalt. Acest mic truc o să îţi confere stabilitate şi o mişcare mai precisă.

Trasează o linie de la interior către exterior. Respectă forma ochiului tău şi încearcă să faci asta cât mai aproape de gene. Nu e nicio problemă dacă nu îţi iese din prima, trebuie doar să mai exersezi puţin!

Linia poate să fie uniformă, mai groasă la mijloc, ori să depăşească puţin coada ochiului, pentru un efect teatral. Depinde doar de preferinţele tale!

Pasul 4

Cu un beţisor de vată, îmbibat în demachiant, corectează micile scăpări. Look-ul final trebuie să fie perfect.

Pasul 5

Completează machiajul cu un mascara pentru volum şi alungire, de un negru
intens.

Pont: Eyeliner-ul lichid nu trebuie să fie musai negru. La petreceri poţi opta pentru variantele colorate, îndrăzneţe, cu sclipici!

Vezi în galeria foto vedete care adoră eyeliner-ul!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!