Alimente care îţi asigură o piele frumoasă

De Andra Pecingina pe

Toamna este o perioadă în care varietatea de fructe şi legume va asigura corpului tău necesarul de vitamine şi nutrienţi. Cosmeticele, însă, nu sunt întotdeauna o soluţie pentru problemele pielii
… tale. O alimentaţie corectă şi diversificată îmbunătăţeşte starea pielii din interior şi garantează pentru sănătatea şi frumuseţea ta!

Iată şi lista alimentelor recomandate de toţi specialiştii!


Fructul de kiwi este o sursă importantă de antioxidanţi, potasiu şi vitamina C, elemente care ajută la prevenirea apriţiei ridurilor. Alte alimente care conţin antioxidanţi sunt afinele, bogate şi în elemente anti-inflamatoare care reduc efectele negative ale altor factori asupra pielii tale, pe termen lung. Perele aduc pielii tale un plus de zinc, vitamine E, C şi B.  

Somonul aduce în alimentaţia ta acizi graşi omega-3, care reduc inflamările la nivelul epidermei, şi previn iritarea, ridurile şi pierderea fermităţii pielii. Acesta este şi o sursă majoră de antioxidanţi şi vitaminele B şi D. Stridiile şi scoicile asigură necesarul de zinc al pielii tale, element ce ajută la rezerva de colagen, colagenul sprijină structura pielii şi grăbeşte reînnoirea şi repararea în rpfunzime a celulelor.

Broccoli este o legumă foarte importantă pentru dieta ta de frumuseţe în această toamnă. Conţine multe vitamine esenţiale pentru frumuseţea dar şi tinereţea pielii tale. Viamina C şi alte elemente antioxidante protejează biomoleculele pielii – colagen, elastin, proteină importanta pentru piele şi acid hyaluronic – de deteriorări radicale.

Migdalele sunt bogate în vitamine: vitamina E, importantă pentru ten şi unghii. Migdalele conţin de asemenea zinc – necesar pentru fermitatea pielii. Nucile au cel mai mare conţinut de calciu şi magneziu, elemente fără care pielea, în timp, devine ternă şi obosită. Astfel de alimente – seminţe de fructe – ajută pielea să lupte împotriva eczemelor şi a psoriazis-ului.

Dovleacul conţine betacaroten, element care în corp devine vitamina A, iar porumbul dulce aduce un plus de magneziu, potasiu şi fosfor în organism, ceea ce se traduce prin o piele mult mai sănătoasă.

Ciocolata amăruie conţine nutrienţi, cacao(e necesar cel puţin 60 la sută din întregul amestec) şi din nou antioxidanţi care potenţează circulaţia sanguină periferică. Rezultatul este o piele hidratată, fină!

Nu uita nici de cele câteva alimentele importante pe timp de vară, roşii şi cartofi, ele contin antioxidanţi care ajută pielea să se protejeze de arsurile solare şi nu numai!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro