Accesorii pentru toamnă/iarnă 2009/2010

De Andra Pecingina, pe

Toamna/iarna 2009/2010 este din nou un sezon concentrat pe siluete puternice şi pe femeia sofisticată. Am vorbit deja despre tendinţele în moda pentru toamnă-iarnă 2009/2010…
… este timpul să facem lista accesoriilor de sezon. Decandenţa accesoriilor cheie ale anotimpului în modă te va cuceri instantaneu!

Poşetele sezonului sunt frumos colorate, veţi iubi noile modele şi nuanţe propuse de către casele de modă internaţionale. În vogă sunt în continuare modelele de poşete bine structurate, medii ca mărime, cu detalii de fermoar, lanţuri aplicate, sau cereaţie patchwork. Modelele clasice din piele sau textile matlasate introduse de Chanel nu îşi pierd din atracţie, iar cele din piele naturală lăcuită în nuanţe preţioase revin pe catwalk. Geantă oversized, atât de necesară unei femei moderne apare în culorile închise ale toamei în colecţia Prada.
Accesorii pentru toamnă/iarnă 2009/2010
Poşetele plic apar în culori deschise:  roz clasic şi verde la Chanel, roşu în colecţia Moschino, albastru deschis la Hermes; şi imprimeuri greu de trecut cu vederea; carouri alb-roz-negru la D&G, animal print la Diane Von Furstenberg. Jean Paul Gaultier a gândit poşeta plic din blană lungă albă, iar Dries Van Noten aduce modele din piele de şarpe cu un imprimeu abstract.

Încălţămintea pentru toamnă iarnă 2009 apare ca tendinţă majoră acea pereche de cizme foarte lungi, care depăşesc înălţimea genunchiului. Designerii promovează intens cizmele foarte înalte care pot fi din brocart (Viviene Westwood), piele rigidă (Prada), piele întoarsă (Paul&Joe) sau piele mulată în stil colant.  Miuccia Pradă şi Hussein Chalayan le-au prins de picior cu mici curele din acelaşi material, iar Marc Jacobs pentru Louis Vuiton a ales o închidere la spate în stil corset pentru cizmele peste genunchi. 
Accesorii pentru toamnă/iarnă 2009/2010
Botinele revin pe podium pentru anotimpul rece, şi nu oricum, ci în diverse culori electrizante, cu şireturi elegante sau sport şi chiar realizate din piele exotică. Pielea de culoare bej, caramel, maro ciocolatiu va fi în vogă în aceatsa toamnă, aşa că noi va sugerăm să căutaţi modelul perfect de botine cu şiret în aceste culori.
Accesorii pentru toamnă/iarnă 2009/2010
Modelele de pantof care au completat ţinutele prezentate la Londra, Paris sau NewYork sunt în continuare definite de platformă şi un toc foarte înalt. Veţi vedea creaţii speciale în culori proaspete şi cu aplicaţii inedite.
Accesorii pentru toamnă/iarnă 2009/2010
Rămân în vogă acele curele cu design excepţional, ieşit din comun: cuvântul care le descrie este declarativ. Curelele declarative au completat ţinutele semnate Zac Posen, Thakoon, Matthew Williamson, Gucci şi mulţi alţii. Centurile cu elemente metalice sculptate din colecţia Zac Posen sunt semnate de creatoarea de bijuterii Pamela Love. Thakoon şi Matthew Williamson adaugă pietre sau detalii metalice: ţinte, clipsuri. 
Accesorii pentru toamnă/iarnă 2009/2010
Centuri late apar în colecţiile Derek Lam şi Oscar de la Renta în combinaţii de piele şi piele întoarsă, textile şi blană, sau piele lăcuita şi elastic. Curelele subţiri sunt centrul ţinutelor Ralph Lauren şi trebuie păstrate în vedere pentru look-urile minimaliste caracteristice anilor ’90. Cei doi designeri de la Dolce&Gabbana aduc în prim plan curele din material textil sau piele închise cu nod sau fundă. 
Accesorii pentru toamnă/iarnă 2009/2010
Vedetele prezentării Hermes au fost pălăriile inspirate de Amelia Earhart. Capa de aviator din piele a fost parte din multe ţinute gândite de casa Hermes, dar a apărut şi în versiune din satin sau catifea cu o broşă aplicată.
Accesorii pentru toamnă/iarnă 2009/2010
Mânuşile lungi sunt incorporate în multe look-uri de pe podium şi sunt recunoscute pentru că adaugă sofisticare şi eleganţă vestimentatiei. Mânuşile din piele nu se vor demoda niciodată, sunt un accesoriu clasic şi sunt pe lista pieselor care vor fi în vogă şi peste zece ani!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro