6 mituri despre unghii

De Diana Sorescu pe

Am auzit multe lucruri despre ojă, unghii şi îngrijirea lor. Află de pe unica.ro care sunt adevărate şi care sunt simple născociri, mituri pe care nu trebuie să le iei în seamă.

Oja roşie folosită o perioadă lungă îngălbeneşte unghiile – ADEVĂRAT

Nu doar cea roşie, ci orice ojă în nuanţe închise. Aşadar, dacă îţi place să îţi colorezi unghiile cu negru, mov, roşu, gri sau tonuri apropiate, ai grijă ca întotdeauna, înainte să aplici lacul colorat, să pui pe unghie o bază.

Acest produs întăreşte unghia şi o protejează, astfel încât pigmentarea inestetică nu mai are loc.

Pentru un aspect îngrijit este necesar să îţi tai cuticulele – FALS

De vreme bună, toţi nail artiştii recomandă să ne împingem cuticulele cu o spatulă miniaturală şi să ne dezobişnuim de prostul obicei de a le tăia.

Atunci când le tai cu forfecuţa nu faci decât să îngroşi cuticulele şi să le faci să arate inestetic în doar câteva zile.

Dacă îţi pui unghiile într-un bol cu gheaţă, oja se va usca mai repede – FALS

Dacă acest mit era adevărat, atunci toate saloanele de înfrumuseţare ar fi apelat la acest truc. Având în vedere că nu o fac, e clar că e fals.

Ca să se usuce mai repede, solvenţii din ojă trebuie să se evapore, aşa că cea mai bună soluţie este să îţi apropii unghiile proaspăt vopsite de o sursă de căldură.

Uleiul de măsline cald întăreşte unghiile – ADEVĂRAT

Aplicat măcar o dată pe săptămână, acest tratament chiar dă rezultate. Tot ce trebuie să faci este să încălzeşti puţin ulei într-un recipient de inox, să îl laşi să se răcească până devine suportabil, iar apoi să îţi scufunzi mâinile în baia de ulei.

Nu doar unghiile tale vor arăta mai bine şi vor fi mai rezistente, ci şi textura pielii mâinilor se va îmbunătăţi.

Petele albe de pe unghii sunt cauzate de lipsa de calciu – FALS

Încă din copilărie ştim că dacă avem pete albe pe unghii, atunci sigur nu bem destul lapte şi nu mâncăm destul brânză, deci nu avem destul calciu în corp.

Nimic mai fals!

Punctele albe sunt traumatisme minore asupra unghiei, pe care fie le conştientizezi, fie nu. Având în vedere că ele apar abia după şase săptămâni după ce te-ai lovit, e posibil să nici nu îţi mai aminteşti.

De asemenea poate să dureze până la şase luni ca unghia să crească total, aşa că, dacă pata albă apare la bază, atunci o să o mai vezi ceva timp!

Din când în când, trebuie să renunţăm la ojă pentru ca unghia „să respire” – FALS

Unghia nu are nevoie de pauză şi nici nu „respiră”, aşadar dacă foloseşti ojă 12 luni pe an, zi de zi, nu este nicio problemă, asta în cazul în care respecţi toate regulile de îngrijire.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro