10 mituri despre frumuseţe

De Diana Sorescu, pe

Mai tot timpul auzim de la prietene, mame, colege sau de prin reviste tot felul de trucuri şi sfaturi de înfrumuseţare. Află de pe unica.ro care care dintre ele sunt pure invenţii!

1. Dacă te epilezi pe picioare cu lama o să crească firul mai gros – FALS

Dermatologii explică astfel: firul de păr este mai gros la bază şi mai subţire la vârf. Atunci când îl tai cu lama, faci acest lucru de la rădăcina, iar când va creşte va părea mai gros. În realitate, lama nu modifică structura firului de păr.

2. Uleiul de măsline te scapă de vergeturi – FALS

Din păcate, acest mit nu este adevărat, chiar dacă tuturor ne-ar fi plăcut să fie real. Vergeturile apar în profunzime şi sunt cauzate de întinderea excesivă a pielii datorată sarcinii, fluctuaţilor de greutate sau moştenirii genetice. Uleiul de măsline nu pătrunde sub primele straturi de piele şi nici nu poate repara aceste inestetice semne.

3. Dacă bei cât mai multa apă ai tenul mai frumos – FALS

Până în prezent nu există studii care să ateste că o cantitate mai mare de apă influenţează în bine calitatea tenului. Apa este vitală şi necesară pentru o bună hidratare a organismului, însă nu îţi asigură un ten mai frumos.

4. Dacă îţi smulgi un fir de păr alb, apar în loc mai multe – FALS

Această zicală este total nefondată, iar medicii specialişti ne asigură că, smulgându-ne un fir alb, nu riscăm să încărunţim de tot!

5. Vârfurile despicate pot fi reparate – FALS

Oricât de trist ar suna, nu există niciun produs cosmetic care să îmbunătăţească ori să repare vârfurile degradate. Soluţia: o foarfecă bună şi un stilist priceput!

6. Dacă îţi clăteşti părul cu apă rece o să fie mai strălucitor – FALS

Părul tău va străluci la fel de intens şi dacă te vei limpezi cu apă caldă. Apa rece are totuşi un efect benefic în cazul femeilor cu păr vopsit. Culoarea nu va „curge” la fel dacă se clătesc cu apă rece.

7. Ciocolata şi cartofii prăjiţi favorizează apariţia coşurilor – FALS

Asta se poate întâmpla doar dacă îţi aplici pe ten ciocolată topită şi pastă de cartofi şi stai aşa o zi întreagă astupându-ţi porii! În cazul în care le mănânci, acest lucru nu îţi poate favoriza apariţia acneei.

8. Poţi accelera dispariţia unei vănătăi – FALS

Vânătaia este precum un oaspete nedorit, care pleacă atunci când doreşte, fără să îl poţi goni! O vânătaie are un ciclu anume de parcurs pâna la vindecare şi orice ai face nu poţi accelera dispariţia ei.

9. Produsele de beauty de firmă sunt mai eficiente – FALS

Ai fi mirată să afli că multe din produsele cosmetice branduite sunt produse în aceleaşi fabrici şi din aceleaşi ingrediente precum cele de duzină. Aşadar, singura diferenţă este de design al cutiei şi…preţ!

10. Soarele te scapă de coşuri – FALS

Multe femei cred că expunerea la soare ori solar le scapă de coşuri, ceea ce este total neadevărat. Razele ultraviolete nu fac decât să ardă pielea şi să usuce bubiţele, aducând mari prejudicii tenului. Coşurile dispar, ca mai apoi să reapară în forţă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro