Mircea Badea şi Şerban Huidu se ceartă de 10 ani

De Cristina Popa pe 29 ianuarie 2010

Dacă pentru Mircea Badea, Şerban Huidu a fost de-a lungul timpului un „pitic erotic”, un om şi „chel şi gras” sau „înspăimântător de prost”, pentru cârcotaş, vedeta Antenei 3 pare doar un…
… „frezat ciumpalac”, un „manelist cu aere de intelectual”, „un monument de ipocrizie”, „un lingău şi un pupincurist” sau un „limbric guraliv”.

În toamna anului 2000, în presă apăreau primele materiale despre schimbul de replici răutăcioase şi cel puţin ironice dintre cârcotaşii Huidu şi Găinuşă şi moderatorii emisiunii „Noaptea târziu”, Oreste şi Mircea Badea.

Disensiunile au luat naştere în momentul în care cârcotaşii au realizat un pamflet cu numele colegilor de trust, iar aceştia s-au simţit nevoiţi să ironizeze la rândul lor numele „adversarilor”.

Contactat telefonic de unica.ro în încercarea de a afla când şi cine a dat startul conflictului, Şerban Huidu a răspuns: „Nu a avut un început exact. Dar prin prisma emisiunii pe care o realizăm, unii se simt mai lezaţi decât alţii şi simt nevoia să contraatace.”

Huidu – Badea sau Rădulescu – Marin Bănică?

Aproximativ zece ani mai târziu, situaţia tensionată dintre cârcotaş şi Badea pare neschimbată, dacă nu cumva, din cauza disputelor de peste ani, lucrurile au căpătat amploare, la fel ca în cazul unui alt conflict celebru şi longeviv din media: Mihaela RădulescuAndreea Marin Bănică.

Întrebat dacă există vreo similitudine între povestea Badea – Huidu, Rădulescu-Marin Bănică, colegul lui Găinuşă ne-a declarat: „În cazul de faţă, e mai mult o problemă legată de orgoliul oamenilor din media decât de cine, ce geantă mi-am mai cumpărat!”

Cu toate acestea, la fel ca şi în cazul „fetelor certăreţe”, motivele care au generat conflictul, numărul jignirilor sau gravitatea lor s-au înteţit pe parcurs, iar din toamna lui 2008 au avut o ritmicitate cel puţin constantă.

De la analize legate de viaţa personală sau profesională  pe care o fac unul altuia pe blogul personal sau în cadrul emisiunilor „În gura presei”, respectiv „Cronica Cârcotaşilor”, la comparaţii legate de competenţă profesională, măsurabilă prin audienţă, cei doi nu au încetat să se atace în văzul tuturor.

Huidu vs. Teo şi Mircea Badea

Cea mai recentă dispută? Cea de acum câteva zile, generată e unul din posturile publicate de Huidu în paginile blogului personal, în care acesta comenta decizia neinspirată a postului de televiziune  la care lucrează, de a o coopta pe Teo pentru doar 10 luni de activitate neprofitabilă, contra unei sume nejustificant de mare – 4.000.000 de Euro.

Pe lângă reacţia ofensivă a lui Teo care s-a simţit mai mult decât vizată şi jignită, Mircea Badea a simţit şi el nevoia să vină cu contraargumente la spusele cârcotaşului, chiar în cadrul emisiunii sale din seara de 27 ianuarie. 

„Vă spun ce am aflat eu şi vă spun că sunt dublu acoperit. De fapt, ginerică (n.r.: Şerban Huidu)  a aflat că colegul lui orătanie – nu aşa îl cheamă pe ală? – are cu 50% mai mulţi bani decât el. Conducerea Prima TV îi dă cu 50% mai mulţi bani decât lui pentru că ăla scrie textele. Când a aflat că ăla are spor de creativitate, a înnebunit ginerică. El nu putea să spună că ăia sunt nişte nenorociţi că îi dau lui Găinulă mai mult, că era de porc.”

La rândul lui, Huidu a replicat printr-un nou post pe blog.

„Revenind la cazul de mai devreme, în ajutorul lui Teo au sărit, deşi nu era nevoie, toţi prietenii antenişti, în frunte cu Făt Frumos cu Nandrolon pe creier de la miezul nopţii. Mintea creaţă când nu are argumente atacă la familie: e fumată aia că m-am însurat şi că sunt ginerică. Măcar eu am făcut o familie, am doi copii frumoşi, sunt fericit când ajung acasă şi sunt la adăpost de mizeria acestei lumi. Tu, dragă Mircea, o să dormi până la adânci bătrâneţi cu bunica în pat şi o să o rogi pe mămica să te mute de la o facultate la alta, pentru că aşa ai fost tu învăţat, să te protejeze toţi de mic când dai de greu.”

Cu toate că atât Badea, cât şi Huidu primesc mesajele care îi îndeamnă la conciliere, dovedind astfel că publicul celor doi nu este atât de polarizat, nu se ştie cât vor mai continua aşa. De de? Pentru că fiecare jignire va genera o altă reacţie similară, în lanţ, pentru că  niciunul dintre cei doi „recalcitranţi” nu pare dispus să spună stop şi pentru că, până la urmă, scandalul vinde mai bine ca orice, mai ales atunci când  personajele principale  sunt rivale şi pe plan profesional.

Mai mult, în ciuda faptului că ambii parcă înţeleg puţin cam eronat semnificaţia democraţiei, până la urmă fiecare are dreptul la liberă exprimare – „Ce să fac? Să nu mai scriu pe blog pentru că se inflamează Badea?”, a concluzionat Huidu, în timp ce Mircea Badea nu a putut fi contactat.

Melania Medeleanu este însărcinată. Fosta prezentatoare TV a făcut prima declarație

Melania Medeleanu este însărcinată. Fosta prezentatoare TV a făcut prima declarație