Mike Posner si-a lansat albumul de debut

De Unica.ro pe 12 august 2010

La 22 de ani, Mike Posner canta, compune si produce. A scris si/sau a co-produs, impreuna …
Mike Posner si-a lansat albumul de debut La 22 de ani, Mike Posner canta, compune si produce.

A scris si/sau a co-produs, impreuna cu cu muzicieni de top, printre care Benny Blanco (care a mai lucrat cu Katy Perry si Ke$ha), Greg Kurstin (a avut colaborari cu Kylie Minogue si Lily Allen) sau membrii celebrului grup Boyz II Men, fiecare piesa de pe „31 Minutes to Takeoff”, albumul sau de debut, lansat pe 10 august.

Posner a inceput sa cante in copilarie, iar in liceu, deja scria versuri si compunea piese. Pe care apoi, in timpul vacantelor de vara din timpul facultatii, cand a facut practica la doua posturi de radio, a incercat sa le faca cunoscute caselor de discuri. Cum nu a reusit sa convinga niciun label sa ii cumpere vreo piesa, Mike s-a hotarat sa isi cante singur melodiile. Printre acestea se numara si „Cooler Than Me”, o piesa pe care americanul a inregistrat-o in camera sa de camin. Si care, doi ani mai tarziu, a devenit un super hit, fiind vanduta in peste un million de exemplare si reusind sa ajunga pana pe pozitia a sasea in topul Billboard Hot 100.

In martie 2009, Mike si-a lansat primul sau mixtape, „A Matter of Time”, prin iTunesU (o aplicatie speciala pentru invatamantul superior). Materialul a avut un succes neasteptat la studenti, astfel ca Posner a ajuns sa isi petreaca toate week-end-urile cantand la party-uri de-a lungul Americii. Si, mai ales, a atras atentia caselor de discuri. Cateva luni mai tarziu, Posner a semnat un contract cu J Records, o subsidiara a Sony Music.

„31 Minutes to Takeoff” – intitulat astfel pentru ca, spune Posner, „minutul 31 al albumului este special” – este, inainte de toate, un disc autentic. Pentru ca Mike se inspira intotdeauna din experientele lui atunci cand compune. „Cuvantul care ma descrie cel mai bine este ‘autenticitate’. Am vrut ca prin prisma albumului meu de debut, lumea sa ma cunoasca. Mi-am dorit si sa scot cel mai bun album al anului”, spune Mike razand. „Vom vedea ce se intampla”.

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"