Mihaela Rădulescu şi Dani Oţil – primul film împreună

De Cristina Popa pe 26 noiembrie 2009

Ea, în calitate de regizor, el, în calitate de actor, Mihaela şi Dani au lucrat împreună pentru filmul „Ostrovul meu” care va avea premiera pe 29 noiembrie, la cinematograful Scala.
În această duminică, începând cu ora 17 va avea loc premiera documentarului „Ostrovul meu”, o producţie  realizată special pentru cea mai mai mare organizaţie ecologică de pe planeta, WWF – World Wide Fund for Nature (Fondul Mondial pentru Natură), în regia Mihaelei Rădulescu.

Având cea mai bună propunere de scenariu şi cel mai bun raport calitate-preţ dintre candidaţii pentru postul de regizor, Mihaela şi-a câştigat dreptul de a realiza  un documentar – artistic care spune, într-un mod foarte plăcut şi emoţionant, povestea tristă şi îngrijorătoare a ostroavelor Dunării, aflate în pericolul de a dispărea odată cu speciile de plante, păsări şi animalele de pe ele.

În rolul principal, al povestitorului? Vedeta Antena 1, Dani Oţil, care considerînd că este firesc să se implice în demersuri ecologice, ca persoană publică, a lucrat pro bono.

Totuşi, matinalul Dani a avut parte de o altfel de răsplată. Timp de o săptămână cât au durat filmările, acesta s-a bucurat de o doză satisfăcătoare de adrenalină, căci regizorul a dorit să-l filmeze lângă un şarpe, l-a urcat fără niciun fel de coardă de siguranţă la peste 20 de metri să monteze un cuib de vulturi, l-a pus să stea nemişcat ore în şir, ca pe toată echipa, ca să poată filma păsările în habitatul lor şi lista poate continua.

Mihaela a mai făcut trei videoclipuri şi trei spectacole de scenă ca regizor („Festivalul Internaţional de Pirotehnie” şi spectacolele lui Răzvan Mazilu de la Operă).  „Ostrovul meu” este al şaselea film documentar al Mihaelei, după cele realizate în Irak-Afganistan, Tanzania, în România, pentru drepturile refugiaţilor şi „Punem pariu că-i vară – filmul unei emisiuni extreme”.
 
Deşi au avut numeroase colaborări în televiziune, cei doi au mai lucrat împreună şi în lumea cinematografiei, realizând dublajul vocilor unor personaje dintr-un film de desene animate, „Bolt”.

În urma unui casting riguros, Mihaela a „câştigat” vocea pisicii Mitens şi Dani pe cea a hamsterului.

Foto: PR

EXCLUSIV! Decodificarea anului 2019: tot ce trebuie să știi din numerologie

EXCLUSIV! Decodificarea anului 2019: tot ce trebuie să știi din numerologie