Mesajul transmis de Casa Regală a României, după moartea Regelui Mihai

De Amelia Matei pe 05 decembrie 2017
România este îndoliată după ce Regele Mihai s-a stins din viață, la vârsta de 96 de ani. A fost ultimul rege al României și ultimul șef de stat din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. În prima reacție de moartea Majestății Sale,  oficialii de la Casa Regală au transmis că „la căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria”.

„În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei române va face o declarație către țară. În cursul zilei de mâine va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor”, se arată în comunicat.

Unde va avea loc înmormântarea Regelui Mihai

„Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală. 

La dorința Custodelui Coroanei române, funeraliile Regelui Mihai I vor respecta tradiția înaintașilor Majestății Sale Defuncte”, transmite Familia Regală a României în cadrul aceluiași comunicat.

Unde pot fi transmise condoleanțe pentru Regele Mihai

Începând cu data de 6 decembrie, cărți de condoleanțe vor fi deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile. Condoleanțe pot fi transmise online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje/

„Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă, începând de mâine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale”, se mai arată în comunicatul de presă.

Citește și – Regele Mihai a murit

Citește și – Linia de succesiune. Cine va prelua conducerea Casei Regale a României

Foto – Hepta

De ce fiica lui Mark Zuckerberg crede că tatăl ei lucrează la o librărie

De ce fiica lui Mark Zuckerberg crede că tatăl ei lucrează la o librărie