Matthew McConaughey

De Corina Buhagiar pe

Actorul din „Contact”, „The Wedding Planner” sau „Cum să scapi de un tip în 10 zile” s-a născut în 1969 în Texas, USA. Mama lui era profesoară.
Matthew nu şi-a urmat cei doi fraţi mai mari în bussinesul cu petrol al tatălui lor.

Iniţial se pregătea să devină avocat, dar s-a orientat către cinemotografie cu puţin înainte de examenele finale. A jucat şi roluri mai sumbre, de ucigaş sau suspect de crimă, însă era considerat prea frumuşel pentru ele. Comparat adesea cu Paul Newman, Matthew s-a „specializat” în comedii romantice, devenind idolul a milioane de femei. A fost prima opţiune pentru rolul lui Jack din Titanic, revenit în final lui DiCaprio.

E un reprezentant clasic al zodiei Scorpionului, dacă judecăm după certurile cu poliţia din cauza că dansa nud cu muzica dată prea tare sau suspect pentru deţinerea de droguri. Plus că se şi opunea, de fiecare dată. I s-a desemnat titlul de cel mai frumos bărbat în viaţă în 2005, anul în care se întâlnea cu Penelope Cruz pe care o cunoscuse pe platourile de filmare de la „Sahara”. A devenit apoi iubitul Camilei Alves care i-a dăruit un băieţel, Levi Alves McConaughey, în iulie 2008.

Gabriela Firea, operată de urgență

Gabriela Firea, operată de urgență