(P) Marmaris, smaraldul provinciei Mugla

De Unica.ro pe 07 august 2018
Marmaris se întinde în jurul celui mai mare port natural de la Marea Egee fiind una dintre destinațiile preferate de pasionații de croaziere care poposesc aici datorită plajelor spectaculoase, dar pentru că orașul organizează în fiecare vară o mulțime de evenimente dedicate sporturilor nautice.

În plus, apropierea de orașul vechi Mugla, de anticul Efes, încântătoarea plajă a Cleopatrei și de Insula Soarelui, Rhodos face ca Marmaris să fie cu atât mai tentant pentru turiștii dornici de cele mai tari experiențe de vacanță. Evadează în aceast sezon estival pe meleaguri turcești și profită de oferta specială pregătită de turoperatorul Europa Travel pentru sejurul de 6 nopți cu autocarul în Marmaris, ce pornește de la numai 199 euro + 329 lei/persoană, tarif valabil pentru plecarile din 11 si 17 august, în limita locurilor disponibile!

Atracții din Marmaris

Marmaris este cea mai verde și pitorească destinație de pe coasta turcească a Egeei, astfel că aici plajele sunt extrem de spectaculoase, iar pinii par că plonjează dramatic în apele de un cristal nemaivăzut. Folk Beach și Uzunyali Beach sunt cele două plaje principale din centrul orașului Marmaris care se laudă cu ”Steag Albastru” datorită nisipului fin, a apelor curate și a numeroaselor facilități oferite turiștilor. Aici poți să practici sporturi nautice, să închiriezi bărci cu motor sau jetski-uri pentru a porni în larg, ori să iei lecții de scufundări.

La circa 8 km distanță, poți să faci plajă într-un adevărat colț de rai. Icmeler Beach este fără îndoială una dintre cele mai frumoase fâșii de nisip din Turcia, care în ciuda turismului tot mai dezvoltat, a rămas încă sălbatică și autentică fascinând vizitatorul prin peisajele luxuriante completate de cadrul marin excelent.

Marmaris este o destinație frecventată și de către turiștii care vor să facă și altceva în afară de plajă și sporturi nautice, dat fiind și faptul că orașul găzduiește încă numeroase edificii din timpul Sultanului Solyman I care a descoperit vechiul Physkos în timpul asediului său spre Insula Rhodos.

Castelul Marmaris a fost consolidat sub ocupația lui Suleiman Magnificul care l-a folosit ca bază militară, iar astăzi reprezintă cea mai de seamă fortăreață din împrejurimi. Cele circa 18 camere și saloane găzduiesc astăzi colecții impresionante de artefacte militare, etnografice și obiecte de cult, artă, podoabe și piese de mobiliter toate datând din perioada otomană.

Mugla, orășelul cu o vechime de 3000 de ani

Întins la poalele Muntelui Hisar și la circa 50 km distanță de Marmaris, Mugla este un adevărat muzeu în aer liber despre care Herodot spunea că a fost dezvoltat de vechii carieni veniți de pe Insula Creta. Aici poți observa cele mai frumoase exemple de case tradițional otomane ridicate din piatră de mare și lemn, vopsite în alb strălucitor toate privind spre marea de un albastru azuriu. Străzile pietruite urcă și coboară pe colinele semețe umbrite de molizi, palmieri și iasomie, conducându-te către vechile caravanseraiuri și băi otomane toate păstrate într-o stare excelentă.

Excursii opționale din Marmaris

Marmaris este un excelent punct de plecare în excursii opționale de la Europa Travel, spre Efes, orașul antic al coloniștilor ionieni de pe coasta Asiei Mici care au lăsat moștenire unele dintre cele mai importante edificii. Tot aici s-a aflat și Templul Artemis – ce făcea parte dintre cele 7 minuni ale lumii antice, ce a fost incendiat în raidul goților, fiind reconstruit în mică parte după cum reiese din datele istoricilor. Astăzi, situl arheologic este ticsit de coloane dorice din marmură, ruine de sanctuare și ceea ce a mai rămas din Biblioteca lui Celsus, a treia cea mai mare bibliotecă antică a lumii.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Marmaris

Hotel Alkan 3* – Mugla – tarife de la 199 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu demipensiune, transport autocar, asistenta turistica. *Oferta Speciala valabila pentru plecarile din 11.08 si 17.08.2018, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Melania Medeleanu a născut un băiețel

Melania Medeleanu a născut un băiețel