Managerii din România câştigă de 10 ori mai mult ca angajaţii

De Unica.ro pe 18 decembrie 2009

Cei care ocupă funcţii de top management în ţara noastră au, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă Hay Group, un venit în medie de aproape 10 ori mai mare …

… decât un angajat obişnuit.

România se clasează locul 9 în Europa la capitolul diferenţe salariale. Acest lucru este posibil, potrivit realizatorilor studiului, în toate statele aflate în plin curs de dezvoltare, unde încă piaţa manifestă o acută nevoie de specialişti pentru care se plătesc salarii foarte mari.

Compartiv, în SUA top-managerii câştigă doar de 3,8 ori mai mult decât angajaţi.

Potrivit studiului, dacă eşti şef în România o duci mai bine decât în Occident. Managerii de top din ţara noastră au cele mai bune salarii din Europa şi se situează pe locul 9 în lume, în funcţie de puterea de cumpărare, surclasând ţări ca Statele Unite, Marea Britanie şi Germania.

Puterea de cumpărare a managerilor din România este cu 44% mai mare decât a celor din Statele Unite ale Americii, ţară care este luată drept etalon în alcătuirea topului.

Din studiu mai reiese că în ultimii ani, managerii români au început să înlocuiască expaţii de la conducerea companiilor, fapt ce a determinat reducerea cheltuielilor făcute de companii cu 30% şi astfel menţinerea salariilor managerilor români chiar şi în 2009 aproape de nivelul atins în urmă cu doi ani.

Arabii, managerii cu cele mai mari salarii

Potrivit studiului companiei de consultanţă Quatarul este, din punct de vedere al salariilor, cea mai bună piaţă pentru managerii de top.

Acolo un top-manager poate avea un nivel de trai cu 216%  mai bun decât al unui top-manager din SUA.

Pe locurile următoare se situează Emiratele Arabe, Oman, Bahrainm, Kuweit, Arabia Saudită, iar pe locul 10 şi România.

Foto: Shuttestock

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional