Machiaj de petrecere în stilul anilor ’60

De Andra Pecingina pe 23 noiembrie 2009

Inspiră-te din look-ul lui Audrey Hepburn şi alege o privire dramatică de felină pentru petrecerile din acest sezon. Machiajul special al anilor ’50 şi ’60 a fost foarte popular …
… în cadrul prezentărilor de modă pentru sezonul de primăvară-vară 2010, mai ales la Dior şi Dolce & Gabbana. Experţii în make up recomandă acest look feminin pentru orice petrecere.

Stilul de machiaj inspirat din anii ’50 şi ’60 presupune ca tu să devii expertă în aplicarea eyelinerului şi să îl foloseşti pentru a obţine linii subţiri, prelungite la colţul ochilor cu mici „codiţe” ascendente. Tot ce ai nevoie pentru a reuşi este o mână sigură şi câteva produse importante, plus ghidul de mai jos!

Începe definirea machiajului cu o pleoapă curată ce reprezintă baza pentru machiajul specific anilor 60. Alege eyelinerul lichid pentru acest stil de machiaj,pentru că va fi cel mai uşor de folosit din cauza aplicatorului fin. Încearcă L’Oreal Kohl Minerals la 24,99 lei sau Liner Express de la Maybelline la 32,99 lei.
Machiaj de petrecere în stilul anilor '60
Odată ales tipul de eyeliner pasul următor va fi aplicarea primei linii cu acest produs. Va trebui să întinzi pielea pleoapei şi să defineşti conturul de sus al ochiului exact la linia genelor. Acest prim pas te asigură că vei acoperi întreaga suprafaţă a pleoapei, pentru acel efect de alungire pe care ţi-l doreşti – circa 5 milimetri în afara conturului ochiului.

Machiaj de petrecere în stilul anilor '60 Închide din nou ochiul şi întinde pielea către tâmple şi repetă primul pas, doar că de această dată vei aplica linia ceva mai sus şi de câteva ori pentru a face culoarea mult mai intensă. Păstrează linia subţire în colţul interior al ochiului şi ceva mai lată către colţul exterior, pentru că aceasta este forma naturală a ochiului.  

Atunci când vrei să creezi o linie lungă, urmăreşte unghiul descris de colţul exterior de jos al ochiului şi alungeşte într-o singură aplicare către tâmple pentru a crea un machiaj potrivit liniilor feţei tale.

Dacă nu crezi că vei reuşi să creezi look-ul dintr-o singură aplicare rapidă atunci încearcă să obţii rezultatul dorit în cât mai puţine mişcări pentru a evita greşelile. Dacă totuşi există porţiuni în care eyelinerul depăşeşte linia trasată la început, foloseşte un beţigaş cu vată îmbibată în cremă hidratantă pentru a curăţa excesul. Este important ca linia prelungită, sau „codiţa” să se încheie cu un vârf fin, subţire, pentru a da ochilor aspect felin.
Machiaj de petrecere în stilul anilor '60
Poţi crea un astfel de efect pe pleoapele tale folosind fardul de pleoape. Încearcă fardul de pleoape L’Oreal Color Appeal Trio Pro la preţul de 49,99 lei.Tot ce va trebui să faci este să suprapui straturile de fard astfel: începe cu o nuanţă mai deschisă apoi continuă aplicarea unei nuanţe mai închise până la cuta pleoapei. Această culoare mai închisă trebuie să traseze foarte clar o linie îndreptată către sprâncene.

Machiaj de petrecere în stilul anilor '60 Concentrează-te când aplici fardurile de ochi pe cuta pleoapei şi suprapune definit nuanţele pentru o privire dramatică. Pentru o imagine sofisticată a machiajului smokey eyes poţi încerca şi fardul de pleoape Trio de la Peggy Sage, la preţul de 59,27 lei.

Machiaj de petrecere în stilul anilor '60 Completează machiajul ochilor cu mascara, îţi recomandăm rimelul  L’Oréal Telescopic Explosion cu perie sferică la preţul de 43,25 lei.

Îţi recomandăm toate tipurile de eyeliner existent pe piaţă, cu menţiunea că experienţa ne spune că tuşul sub formă de gel alături de cel lichid sunt cele mai uşor de folosit şi menţinut.

Pentru ca acest stil de machiaj de inspiraţie retro să devină modern renunţă la a mai aplica altceva: fard de ochi sau ruj. Evidenţiază doar pomeţii cu blush-ul potrivit trăsăturilor tale!

Foto: Northfoto, Imaxtree, PR

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"