Lucrul pe care l-ai făcut greșit toată viața. Cum trebuie, de fapt, să cureți baia și cât de des

În general, curățenia băii ar trebui să se întâmple săptămânal. Această rutină trebuie să includă și igienizarea căzii sau a cabinei de duș. Însă există zone din baie unde murdăria și bacteriile se strâng mai repede și care au nevoie de întreținere mai atentă.

Reguli generale de igienă în baie

În primul rând trebuie să răspunzi la întrebarea: „Cât de des îmi folosesc baia?“. Dacă locuiești singură și petreci mai mult timp la serviciu și cu prietenii, în oraș, decât acasă, probabil nu va fi nevoie să freci faianța în fiecare săptămână. Un simplu șters de praf va fi suficient. Însă, dacă împarți un apartament sau o casă cu mai multe persoane, probabil baia ta va avea nevoie de atenție specială și de sesiuni mai frecvente de igienizare. Puteți face cu rândul, ca să fie mai ușor.

Lavoarele și oglinzile trebuie șterse de fiecare dată când se murdăresc

Chiuveta este locul unde te speli pe dinți, îți aranjezi părul și te machiezi. Supuse  acestor ritualuri de mai multe ori pe zi, chiar și cele mai moderne și ușor de curățat lavoare, cum sunt cele din imaginile acestea, trebuie curățate mai des. Ia o bucățică de hârtie igienică și îndepărtează părul din chiuvetă după fiecare pieptănat. Nu arunca mizeria în toaletă, pentru că riști să o înfunzi în timp. Iar dacă observi pete de pastă de dinți pe oglindă, le poți îndepărta cu ajutorul unei cârpe uscate. Cât despre urmele de machiaj din chiuvetă, acestea pot fi îndepărtate cu ajutorul unei paste de curățat. Lavoarul va fi ca nou în numai câteva minute.

Vasul de toaletă trebuie curățat de două ori pe săptămână. Cel puțin

Este una dintre cele mai pline de bacterii zone din casa ta, așa că, ideal, toaleta ar trebui să fie curățată de cel puțin două ori pe săptămână. Este demonstrat științific deja că germenii de aici se împrăștie în toată baia în momentul în care tragi apa. Dacă nu se murdărește considerabil, șterge măcar capacul de toaletă și exteriorul vasului. Poți folosi un spray special pentru aceste suprafețe, care este și dezinfectant.

Nu lăsa gunoiul să se strângă

Coșurile de gunoi pentru baie sunt de obicei foarte mici și se umplu repede. Golește-l la fiecare două, trei zile. Vei împiedica astfel să-l supra-aglomerezi și să umpli baia de bacteriile care se vor dezvolta în voie în mediul umed de acolo. Gândește-te numai la câte servețete și discuri demachiante arunci în fiecare zi.

Prosoapele trebuie schimbate zilnic sau cel mult o dată la două zile

Prosoapele, fiind mereu umede, sunt un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Tocmai de aceea trebuie schimbate zilnic sau o dată la două zile. Și covorașul de baie ar trebui înlocuit la mijlocul săptămânii. Ideal ar fi să ai două pe care să le rotești între ele. Această regulă este importantă, mai ales dacă pășești pe el când ieși de la duș.

Dacă nu ai parte de un accident nefericit, nu este nevoie să dai cu mopul mai des de o dată la șapte-opt zile. Iar în caz că praful și părul se strang pe la colțuri, un simplu măturat este suficient până la curățenia săptămânală

Tu de câte ori pe săptămână faci curățenie în baie? Știai de aceste reguli de igienă?

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Recomandari
Evz.ro
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: