(P) Limassol – stațiunea ideală pentru vacanțe în familie

De Unica.ro pe 11 aprilie 2018
Al doilea cel mai mare oraș din Cipru, Limassol este practic împărțit în zona veche și zona modernă, fiecare parte cucerind călătorul prin peisajele contrastante și atmosfera când tradițională, când fulminantă.

Dacă plaja lungă de 3 km este înțesată de taverne pescărești, iar în timpul sezonului estival întreține petreceri vibrante până în zorii zilei, centrul istoric adună laolaltă bazilici pline de mozaicuri, ruine ale construcțiilor medievale și restaurante elegante deschise în vechi case din piatră. Tocmai din acest motiv, Limassol este privit de turiști ca fiind îmbinarea perfectă între istorie și distracție, tradiție și modernitate, relaxare la plajă și posibilități nenumărate de petrecere a timpului liber.

Descoperă Cipru de Sud și fermecătorul Limassol într-un sejur cu avionul de la Europa Travel, turoperatorul celebru pentru vacanțele la tarife accesibile și servicii turistice excelente.

Locuri perfecte de explorat în familie

În inima centrului vechi domnește un gigant amorțit în timp – Castelul Medieval Limassol cu zidurile sale de apărare ce se întind până aproape de port. Edificiul din piatră ar fi fost ridicat inițial pe ruinele unei basilici creștine rămasă mărturie din perioada secolelor IV-VII d.Hr.

Castelul a fost reconstruit sub dominația Imperiului Otoman, pentru că de-a lungul timpului a suferit mai multe distrugeri în urma unor cutremure sau atacuri ale piraților. Cei mai mulți dintre vizitatori sunt atrași de poveste locului… Potrivit legendelor, într-o veche capelă din fortăreață a avut loc slujba de cununie dintre Richard I al Angliei zis și Inimă de Leu și Berengaria de Navarre.

Limassol este locul ideal unde poți îmbina, în familie, setea de cultură cu momentele relaxante. Nu departe de centrul vechi se află Bear Factory – o fabrică de ursuleți unde copiii își pot proiecta propria jucărie de pluș, după forma pe care și-o doresc. Plimbările printre ”raioanele cu ursuleți” se combină cu momente de creativitate în joacă, pentru că cei mici sunt invitați la ateliere de creație și își pot modifica jucăria preferată după cum își doresc.

Pe urmele cavalerilor

Stațiunea Limassol nu este neapărat cunoscută pentru muzeele sale, deși găzduiește unul dintre cele mai interesante din Cipru. În Muzeul Medieval nu sunt invitați doar turiștii interesați de cultura și istoria locului, dar și familiile cu copii care pot intra în pielea cavalerilor medievali.

În incinta muzeului au loc regulat festivaluri și expoziții tematice cu armuri și obiecte vechi de luptă, monede, idoli din ceramică și alte edificii de patrimoniu bine păstrate. În plus, de pe ultima platformă a muzeului poate fi admirată întreaga panoramă asupra mării, prilej excelent pentru ca cei mici să ia o pauză de la joacă.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Cipru de Sud

Hotel Kapetanios Odyssia 3* – Limassol – tarife de la 539 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară