Laura crede că viaţa e cât de bună vrei tu să fie!

De Unica.ro pe 03 februarie 2010

Cât de frumoasă e viaţa mea? Cât de fericit(ă) sunt? Cred că cei mai mulţi sunt atât de prinşi în această competiţie a vieţii că nici nu mai ştiu cine sunt şi ce vor ei de fapt!
Poate că unii ar vrea să facă unele schimbări în viaţa lor şi nu ştiu de unde să înceapă sau se gândesc că e prea dificil sau că le-ar trebui prea mulţi bani. Nici nu stiţi câte soluţii avem cu toţii la îndemână. Trebuie doar să ne dorim să ne facem viaţa mai bună! Să nu ne fie frică să credem în clişee, e OK să ne dorim şi lucruri absolut normale. Nu totul trebuie să fie un joc de şah, cu mutări bine gândite! Fără surprize din partea celorlalţi, fără spontaneitate! Să nu uităm că şi la şah se pot face greşeli şi că uneori e remiză, nu câştigă neapărat cineva.
Trăim într-o societate care formează un tot unitar, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne uităm identitatea. Fiecare dintre noi e unic. Hai să ne mândrim cu unicitatea şi să nu uităm să fim noi înşine. Indiferent că unii împărtăşesc aceeaşi viziune cu noi sau nu.
Hai să scoatem din vocabularul românesc expresia «Să moară şi capra vecinului» şi să ne creştem liniştiţi capra noastră fără să mai simţim nevoia şi să ne pierdem toată energia ca ea să  fie cea mai minunată, mai grasă şi cu lâna cea mai lucioasă din turmă! Pentru că nimic din astea nu vor conta dacă uiţi să o mulgi.
Nu-ţi ignora pasiunile, lasă-ţi creativitatea să zburde. Fă-ţi timp pentru tine şi ceea ce-ţi place ţie cel mai mult! Joacă-te ! Ce dacă eşti om mare? Învaţă să dansezi, joacă într-o piesă de teatru de amatori,  du-te la un spectacol de stand-up comedy şi râzi cu toată fiinţa, fă drumeţii, fă-ţi casa mai caldă şi mai veselă, răsfaţă-ţi corpul la un spa, mănâncă sănătos şi nu uita niciodată să ai grijă de mintea şi sufletul tău!
Dacă eşti în pană de idei, urmăreşte în fiecare luni pe TVR1, de la 23:30 emisiunea „Bună ca viaţa”, pe care o prezint alături de Dragoş Bucurenci. Încercăm să găsim soluţii pentru orice ţine de calitatea vieţii noastre de zi cu zi şi vă oferim aceste informaţii.
Mie îmi place să iau tot ce-i mai frumos de la viaţă, să mă înconjur de lucruri pozitive. Nu mi-e frică să visez. Și nu dau voie nimănui să-mi spună că visele mele, oricât ar fi de nebuneşti, nu pot fi trăite! Nu am ascultat niciodată vorba «În viaţă nu poţi să faci numai ce-ţi place». Eu cred că poţi şi nu trebuie să fii un om norocos, trebuie doar să-ţi doreşti şi să nu-ţi fie frică să o iei de la zero.

Am plecat de acasă acum zece ani, tocmai pentru că am simţit că pot face mai mult şi că viaţa mea poate fi mult mai frumoasă decât era în acel moment. Nu zic că drumul meu a fost uşor, am trecut prin multe greutăţi, dar, cu siguranţă, a fost un drum minunat. Nu am o viaţă perfectă pentru mulţi, nu ştiu dacă sunt neapărat un exemplu de urmat, dar nu despre asta e vorba până la urmă, nu? Nu am fost cel mai tare model internaţional şi nu sunt cea mai faimoasă divă a României, dar pot spune oricând cu tărie: am făcut şi fac ceea ce-mi place!

Laura Belecciu

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"