La schi în Ischgl, paradisul sporturilor de iarnă

De Unica.ro pe 07 decembrie 2017

Fie că preferi schiul, fie că preferi snowboard-ul sau chiar sania, o să te simți ca în Rai la Ischgl, în Austria. Cu nu mai puțin de 238 de kilometri de pârtii, este una din cele mai spectaculoase stațiuni de schi din Europa. Cea mai lungă pistă are nu mai puțin de 11 kilometri, o adevărată provocare pentru orice schior. Tot aici se află și o foarte cunoscută pistă de sanie lungă de 7 kilometri.

Deoarece se află la o altitudine de 1.377 de metri, în Ischgl se practică sporturile de iarnă în condiții optime până la 1 mai.

Nu îți face griji dacă ești începător. Pârtiile sunt împărțite pe diverse grade de dificultate, astfel că cei fără experiență se pot bucura și ei de o plimbare pe schiuri liniștită și relaxată.

Pentru cei cu experiență, care adoră provocările, exista zone freeride unde vor găsi cu siguranță adrenalina de care au nevoie.

Trebuie să încerci Traseul Contrabandiștilor

Raluca Hagiu, redactor șef Unica, recomandă Traseul Contrabandiștilor, un traseu plin de peisaje minunate, împărțit în pârtii de diverse dificultăți. ”Partea mea preferată la acest traseu e că e atât de amplu și înconjoară stațiunea atât de frumos încât atunci când schiezi sau te dai cu placa de-a lungul lui te bucuri și de un tur al stațiunii. E o experiență complexă, cu stimuli pentru toate simțurile”, declară Raluca.

La schi în Ischgl, paradisul sporturilor de iarnă

Traseul contrabandiștilor a fost desemnat cel mai bun traseu al anului 2017 și este printre cele mai lungi din lume, cu 35,7 kilometri de pârtie și nu mai puțin de 6.463 de metri diferență de altitudine. Are și o istorie interesantă, fiind folosit în trecut de contrabandiști pentru a face trafic de mărfuri între Austria și Elveția.

La schi în Ischgl, paradisul sporturilor de iarnă

Aplicația de mobil iSki Ischgl funționează ca un asistent personal

Dacă alegi să îți petreci vacanța la Ischgl, nu uita să-ți descarci aplicația iSki Ischgl din iTunesc sau Google Play. Este gratuită și se poate dovedi de mare ajutor pentru că te ajută să-ți monitorizezi parcursul pe pârtii și să verifici unde te afli pe hartă.

La schi în Ischgl, paradisul sporturilor de iarnă

Tot cu ajutorul aplicației poți să faci poze, să găsești restaurante și să intri în competiție cu colegii de pârtie.

Informații utile pentru schiori

Accesul la pârtii se face pe baza unui ski pass, iar prețurile încep de la 26 de euro. Transportul între pârtii este și el asigurat. Ischgl te așteaptă cu 45 de instalații de lifturi și telecabine, iar noutatea sezonului este telescaunul cu șase locuri care transportă schiorii pe muntele Palinkopf, la 2.853 de metri altitudine.

Explorează harta interactivă Ischgl din Austria și descoperă fiecare surpriză! Hai să vezi!

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"