Cum l-am învățat pe soțul meu să iubească din nou

De Adina Radu pe 10 august 2017
Russell și Rachel Hanford nu se așteptau ca viața lor împreună să se schimbe atât de mult după nunta lor.

Russell avea 35 ani, era atletic, era project manager și făcea surf în timpul liber. Rachel avea 30 ani, era contabilă și iubea să petreacă timp în aer liber la fel ca soțul ei.

Nunta lor a fost de vis, urma o lună de miere în Insulele Rodrigues din Oceanul Indian și puțin mai târziu plănuiau apariția unui copil în viața lor.

La doar cinci săptămâni de la nuntă, în septembrie 2014, toate planurile lor s-au dus pe apa sâmbetei.

Russell era la muncă atunci când suferit un atac de cord provocat de un cheag de sânge din creier. Rachel a fost distrusă atunci când l-a văzut semiparalizat și semiconștient. Bărbatul și-a petrecut trei săptămâni în spital. La externare, medicii i-au avertizat să nu se aștepte la schimbări mari. Russell a plâns, Rachel nu îl mai văzuse niciodată atât de supărat.

Bărbatul a suferit de afazie după atacul de cord. Nu mai putea comunica, nu mai putea citi, nu mai putea scrie. Mintea lui Russell era ca o librărie în care toate cărțile erau dărmate de pe rafturi.

Efectele atacului de cord au fost dezastruoase, la doi ani de la incident, Russell încă are probleme de comunicare. Știe ce vrea să spună, dar nu putea.

Rachel credea că a adus un străin acasă, nu pe soțul ei. Incapabil să comunice și să-și exprime emoțiile, Russell a trebuit să învețe din nou de la soția lui să iubească. A fost un proces lung și greu care a adus-o deseori la disperare pe Rachel. “Câteodată stăteam întinsă și plângeam pe mutește pentru ca el să nu mă audă și să creadă că viețile noastre vor fi așa de acum încolo.”

Femeia își dorea soțul înapoi. Îl îmbrățișa, îl săruta și îi spunea mereu te iubesc. De cele mai multe ori, bărbatul o ignora, dar ea nu a renunțat.

În iulie 2015, Russell i-a spus, de parcă, prima oară te iubesc lui Rachel.

Russel a mai suferit un atac de cord la 23 ani. Nimeni nu i-a putut spune de ce a avut acel atac de cord, era un mister pentru medici.

Soții Hanford au decis să-și împărtășească povestea pentru a sprijini British Heart Foundation pentru a strânge bani pentru cercetări privind prevenția și tratamentul atacului de cord.

Sursa foto 123rf

Citește și Soțul meu m-a lăsat pe drumuri cu doi copii

Citește și Nu am putut să iert faptul că soțul meu m-a lovit

Motivul bizar pentru care regina Elisabeta a II-a mănâncă banane cu furculița

Motivul bizar pentru care regina Elisabeta a II-a mănâncă banane cu furculița