Kate Moss este pro-anorexie

De Andra Pecingina pe 19 noiembrie 2009

Kate Moss a fost acuzată că încurajează tinerele femei să nu mănânce, după ce a declarat într-un interviu că motto-ul ei este: „Nimic nu este mai gustos decât să te simţi subţire”.
Aceste cuvinte reprezintă crezul a milioane de femei care suferă de anorexie şi bulimie.

Nu este prima dată când Kate Moss (35) a făcut astfel de declaraţii iresponsabile. Supermodelul britanic a dezvăluit acum ceva vreme o nouă expresie pe care ea şi prietenele o folosesc. „Rexy” denumeşte look-ul dorit de orice celebritate şi este o combinaţie între cuvintele „anorexic” şi „sexy”.

Kate Moss este blamată pentru remarcile pro-anorexie şi se consideră că toate celebrităţile ar trebui să fie conştiente de impactul pe care cuvintele lor îl au asupra tinerelor din întreaga lume.

Vedetele Christina Ricci şi Victoria Beckham se laudă în interviuri că recunosc conţinutul caloric şi de grăsimi al oricărui produs alimentar şi pun în practică tehnicile de micşorare a poftei de mâncare învăţate din filme sau emisiuni TV.

Un alt exemplu de influenţă mass media – doar serialul Ally McBeal a generat două cazuri de anorexie la Hollywood – Portia de Rossi şi Courtney Thorne-Smith au luat ca exemplu silueta „şnur” a Calistei Flockheart.  

Problema anorexiei a intrat în dezbatere publică internaţională după moartea modelului brazilian Ana Carolina Reston în 2006. Anorexia este definită ca înfrânarea poftei de mâncare până la lipsa completă a acesteia şi este o tulburare de comportament alimentar.

O tulburare care se pare că este „în vogă” în întreaga lume, celebrităţile se comportă ca şi cum anorexia denumeşte noul club exclusivist în care trebuie să intre.  

În România putem spune că dimensiunile ideale ale unei femei se apropie de cele impuse de fotomodelele din  Brazilia, silueta clepsidră cu forme voluptuoase la o înălţime de peste 175 de centimetri. Cităm din comunicatul Top Model România, care va avea loc pe 20 noiembrie: Participantele trebuie să aibă măsuri cât mai apropiate de cele de model (filiforme), fiind diferite de cele de miss (90-60-90), iar înălţimea minimă acceptată este 1.75 m.  

Kate Moss este pro-anorexieÎntrebată de noi dacă s-a simtit presată de domeniul în care lucrează să slăbească Bianca Elena Constantin, modelul care reprezintă România la Miss Universe, ne mărturiseşte: „nu am fost pusă în situaţia de a fi refuzată în favoarea unui model mai slab aşa că nu m-am gândit niciodată să slăbesc pentru a-mi propulsa cariera”.

În acelaşi timp ea recunoaşte că în România anorexia „nu a ajuns la un stadiu aşa avansat, dar totuşi ea există şi nu este ceva de ignorat.”

Există toate şansele ca în curând statisticile să fie şi pentru România la fel de dure ca în alte ţări europene!

Foto: Northfoto, PR

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"