Jurnalul Iuliei (26) – Cum sunt zodiile din viaţa ta?

De Iulia, pe

Zilele trecute, în mai puţin de 10 minute am reuşit să expun o întreagă lista de „calitaţi” care să desfiinţeze în faţă unui individ nou cunoscut, nativii unei zodii anume.
Surpriza de la final? El era zodia respectivă. Evident că dacă pledoaria mea plină de patos a început cu „toti nativii”… şi s-a încheiat cu „ei, doar unii dintre ei şi… mai ales femeile”.

Ei bine, am comis-o, dar nu văd de ce. Nu ar trebui să îmi expun părerea atunci când cred cu determinare în anumite lucuri. Şi da, eu cred în zodii… şi nu neapărat în compatibilităţi.

Mai exact oamenii pe care i-am cunoscut mai mult sau mai puţin de-a lungul timpului, indivizi şi individe de aceeaşi zodie, din generaţii diferite, m-au făcut să cred că există nişte trăsături comune definitorii. Nu am citit cărţi de specialitate, tocmai d-aia mă pot pronunţa doar în ceea ce priveşte unele zodii, dar am analizat inconştient atitudini şi reacţii în faţa unor factori comuni, încât astăzi, cu destul de mare uşurinţă pot să spun ce zodie este X sau Y, fără să îl cunosc personal ori să îi ştiu data naşterii.

Prin urmare, dacă aş putea să fac o lista cu „Atenţie, berbecii sunt aşa şi răcii aşa”, concepută în urma interacţionării cu rude, prieteni, colegi, vecini şi alte cunoştinţe, ea ar suna în felul următor:

Cochete, de multe ori kitschioase, independente, selective şi fixiste, axate foarte mult pe carieră, femeile berbec pot părea dure sau insensibile în ochii celorlalţi.

Sociabile, fără prea mari eforturi şi niciodată false, unele dintre native obişnuiesc să pună punct unei relaţii de orice natură ar fi ea, într-o manieră care nu prea lasă loc de bună ziua, ajungând de multe ori să fie singure. Cel puţin în aparenţă, pentru ele oamenii sunt uşor de înlocuit.

Taurii… ei bine, fizic vorbin sunt fie frumoşi fie carismatici, indiferent că sunt foarte slabi sau rotunjori. Bărbaţii îmi par mai mereu îngamfaţi de zici că au un băţ înfipt undeva, supraapreciând aspectul lor fizic şi întreaga lor fiinţă, în timp ce femeile sunt mai degrabă naturale în comportament, dar veşnic nerăbdătoare şi nepunctuale.

Cât despre constanţă, ei bine sunt precum mareele, acum sunt ambiţioşi, acum sunt delăsători, acum se agită, acum sunt nepăsători.

Gemenii? Un subiect delicat dacă îl privim prin ochii mei. Deşi sunt foarte isteţi şi foarte sociabili, o mare parte dintre aceşti nativi sunt şi exremi de superficiali.
Cu toate că la distracţie sunt primele,când vine vorba de muncă şi responsabilităţi femeile născute în zodia gemenilor primează în a se agita mult şi a da din gură mult şi de a nu face mai nimic. Din păcate toate aceastea le observi pe parcurs, pentru că la început eşti cucerit de farmecul lor personal şi dezinvoltura ieşită din comun.

Bărbaţii gemeni, serioşi din punct de vedere profesional, în plan personal şi afectiv îmi par nişte suflete solitare, nestatornice, care au nevoie în permanenţă de libertate.

Femeile din zodia racului sunt în aparenţă sensibile, delicate şi romantice , dar paradoxal, reuşesc să dea dovadă de o intoleranţă şi răutate greu de înţeles atunci când cineva nu este sau nu mai este în graţiile lor. De obicei ce fac ele este perfect în timp ce, acelaşi lucru făcut de altcineva este catalogat repejor drept o prostie sau o alegere neinspirată.

Leoaicele
sunt incredibil de încrezătoare în propria fiinţă şi inimaginabil de ambiţioase. Chiar dacă planul lor îi scandalizează pe ceilalţi, ele îşi văd de drum, deşi asta înseamnă de foarte multe ori să fie… singure, cu doar 1-2 prieteni în preajma lor. Aproape întotdeauna îşi ating ţelul propus, chiar dacă trebuie să calce pe cadavre pentru asta.

Dacă bărbaţii fecioară sunt nişte fiinţe efeminate care trebuie împinse de la spate pentru a face ceva, fiind adepţii răspunsului „cum zici tu dragă”, femeile fecioară cad în extema cealaltă, dirijează şi dau comenzi că în armată. Ele vor şti întotdeauna ce e mai bine, ce e de făcut, cum şi când trebuie făcut şi tot aşa.

Le place să fie în centrul atenţiei şi în aparenţă sunt înconjuraţi de foarte mulţi prieteni pe care îi sufocă cu prezenţa lor. Sunt un fel de Polly din „Copiii de la 402” dacă înţelegeţi ce vreau să spun.

A da, şi încă ceva, regula de aur a femeilor fecioară, destul de egoiste, este următoarea: „eu sunt prietenă cu toata lumea daca se poate, tu, esti prieten doar cu mine!”  
 
Urmează-mă şi în pagina următoare să vezi ce am mai descoperit despre zodii!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!