Jurnalul Iuliei (27) – Eşti pro sau contra toamnă?

De Iulia, pe

Cu fiecare zi care trece schimbările se văd şi se simt într-o maniera evidentă şi deşi se poate numi o contradicţie, în timp ce totul în jurul tău moare sau uşor uşor
nu mai are putere, tu te schimbi şi te trezeşti la viaţă.

În timp ce alţii s-au bucurat de sentimentul ăsta cu luni în urmă (unora le place primăvara), eu simt asta abia acum… când soarele nu mai are puterea de peste vară, zilele se micsorează, frunzele încep să cadă, iar aerul din ce în ce mai rece, te lasă să simţi mirosul de toamnă.

Iubesc vara şi nu aş putea să trăiesc fără să mă bucur de câteva zile de iarnă adevarată, dar, de când mă ştiu am asociat anotimpul frunzelor moarte cu un nou început, plin de viaţă, care mi-a înseninat psihicul şi chipul.

Oraşul se transformă şi odata cu el, tu eşti altcineva. Străzile, cafenelele, barurile, cluburile sau cinematografele pustii în timpul verii capătă o nouă înfăţisare atunci când ne întoarcem cu toţii…. acasă.

Lăsăm în urmă marea, plaja şi orasele de vis pe care le-am vizitat în mult aşteptatele zile de concediu şi cu un nou suflu, lipsit de stres şi oboseala, mergem din nou la şcoala sau la job, ieşim cu prietenii, interacţionăm, socializăm, şi dăm viaţă zi şi noapte unui oraş care până la inceputul lui septembrie a suferit de singurătate cronică.

Bucureştiul este stresant, aglomerat, poluat şi cu un trafic haotic… de care, culmea, ţi se face dor atunci când rămâi sechestrat în el pe timpul verii. Weekend-urile caniculare în care toată lumea fuge pe litoral sunt cele mai crunte. Însă am intrat deja în luna cu numărul 9, am trecut încă o dată peste caniculă şi străzi goale şi am luat-o de la capăt.

Mereu am planuri mareţe la început de toamnă. Mereu am sentimentul şi încrederea că de data asta o să fiu mai bună şi o să mă ţin cu stricţe de ceea ce mi-am propus. Începând de la o iminentă cură de slăbire pe care vreau să o ţin, la soluţii inovatoare care mă vor face remarcata la locul de muncă şi terminând cu o listă întreagă de bifat la capitolul timp liber.

Uneori toamna îmi place să mă plimb în parc ori să fac jogging, alteori însă prefer să mă izolez în casă, să stau în fotoliu şi să citesc o carte ori să văd un film bun în timp ce ascult cum ploaia îmi bate în geam. Ador să îmi petrec timpul în cafenele sau ceainării cu geamuri mari să văd cu plouă, cum se chinuie soarele să strălucească şi mai ales să văd oamenii… agitaţia pe care o analizez în gând.

Îmi place toamna şi pentru că, din punctul meu de vedere, este cel mai permisiv anotimp în ceea ce priveşte stilul vestimentar. Nu e nici prea cald încât să vrei să rămâi în costum de baie, nu e nici prea frig să te transformi în Yeti… temperaturile scad treptat iar tu poţi să jonglezi în a obţine un look altfel decât uniforma stradală cu ajutorul aproape a oricărei piese din garderobă. Unde mai pui că toamna înseamnă startul un nou maraton de shopping.

Tot toamna îmi schimb şi parfumul şi de câteva ori bune începutul acestui anotimp a fost momentul ales de mine pentru o schimbare de look. Cel mai adesea am optat pentru o tunsoare nouă sau o culoare de păr altfel, mai ales că după atâta soare, sare sau clor, o revizie generală la capitolul podoabă capilară este chiar indicată.

Ce mai, în ciuda frigului şi a norilor ce se anunţă, toamna mă face să zâmbesc, iar schimbările pe care le implică mă determină şi pe mine să fiu altfel, cu totul alta în aparenţă şi plină de planuri mareţe, infime pentru omenire, uriaşe pentru psihicul meu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!