Jurnalul Iuliei (23) – Iubitul dăunează grav siluetei?

De Iulia, pe

Nicio schimbare remarcabilă în viata mea în ultima perioadă. Deşi am zis că mă retrag din caruselul întâlnirilor penibile şi inutile cu tot felul de speciemene…
… se pare că am minţit. Oricum, nu că am avut noroc.

În fine, într-o duminică seară, un vechi prieten de-al meu m-a sunat şi mi-a spus că se află în maşină, în faţa blocului şi că mă aşteaptă cât e nevoie doar ca să mergem să bem ceva şi să stăm de vorbă, ca în vremurile de altă dată.

În ciuda faptului că ştia că sunt cea mai nepunctuală fiinţă de pe pământ şi că în general îmi ia o viaţă să reuşesc să ies din casă, spre surprinderea lui, în mai puţin de 10 minute am fost gata. Jeanşi, un t-shirt şi un hanorac peste şi am iesit pe uşă. Părul liber şi no make-up, pentru că… pentru că îmi era lene.

10 minute mai târziu ne oprim la o terasă, comandăm de băut şi începe. Ce? Ei bine, prietenul meu vechi începe să îmi ţină morală pentru modul în care arăt, de fapt, pentru cât de neîngrijit arăt. Ar trebui să precizez că în materie de femei el preferă stilul clasic, feminin şi delicat, nicidecum sport sau funky.

De ce cu bluză de trening? Merg la jogging? De ce no make-up? De ce nu am părul aranjat şi tot aşa…

Îi spun scurt că nu mă simt în apele mele, că sunt poate uşor deprimată şi că am obosit de rutina zilnică. Şi, pentru că aşa e în tenis, se pare că mărturisirile mele au fost perfecte pentru a mă putea ataca în continuare cu teoria sa…

Spre nororcul meu s-a rezumat să îmi spună doar atât: cu cât eşti mai deprimată cu atât trebuie să fii mai aranjată şi mai pusă la punct… apoi a continuat să se plângă de iubita lui, care, pe zi ce trece devenea mai neglijentă cu propria persoană, în condiţiile în care la începutul relaţiei indiferent de momentul zilei arăta impecabil, exact ca o păpuşă abia scoasă din cutie.

Pe lânga asta, de când s-au mutat împreuna s-a mai şi îngrăşat mult, zice el. Hmmm, având în vedere că el era un „ursuleţ” simpatic dar totuşi un ursuleţ, extrem de pofticios care mânca la orice oră din zi sau din noapte, nu cred că ar fi trebui să reacţioneze tocmai aşa. Pe de altă parte, avea dreptate. Nu e primul caz întâlnit în care femeia, odată sigură de relaţia sa, acordă mai puţină importanţă aspectului ei fizic.

În fine, zilele au trecut şi să spunem că ceea ce mi-a spus atunci a avut efect asupra mea imediat. Mai mult, de atunci, de fiecare dată când sunt fără chef şi cu moralul… aproape de pământ, să fim serioase, toate avem momente de genul ăsta, mai multe sau mai puţine, mă uit în oglindă, îmi şterg lacrima şi încep să mă aranjez, chiar şi atunci când stau în casă şi nu e nimeni în preajma mea.

Câteva luni după, într-o zi, în timp ce luam masa la o terasă în centrul vechi al Bucureştiului, mă întâlnesc întâmplător cu iubita vechiului meu prieten. Arăta mai bine ca niciodată… Primul gând? „Cât de norocoasă este că are aşa un tip lângă ea, care a determinat-o să se transforme atât de mult, în bine.”

Era mai slabă ca atunci când am cunoscut-o, nicidecum mai dolofană, manichiură impecabilă, părul îi stătea ca şi când abia ieşise de la coafor iar ţinuta extrem de sexy şi feminină, nicidecum sport, îi venea ca o mănuşă.

S-a aşezat la masă cu mine şi cu zâmbetul pe buze a încept să îmi turuie cât de bine îi merge pe plan profesional, că e obosită din cauza unei petreceri care a ţinut-o toată noaptea trează, că e pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru o mult-aşteptată vacanţă în Tenerife, că trebuie neapărat să merg cu ea la o sală de fitness unde se fac şi ore de kangoo jumps, o minunăţie pentru minte şi corp cică, şi nu în ultimul rând, că de mai bine de 4 luni s-a despărţit de vechiul meu prieten.

Se pare că el îşi găsise domnişoare care se ocupau mai mult de aspectul lor fizic şi de atunci ea a înflorit…. sau cel puţin asta era impresia pe care o lăsa. Am cunoscut-o atunci când era o persoană discretă, uşor timidă, modestă pentru ca atunci să am în faţa mea un cu totul alt om.

Câteva zile mai târziu ne-am împrietenit şi pe facebook, unde, şoc… profilul ei abundă în statusuri cu şi despre regrete şi dezamăgiri, extrem de multe fotografii cu noul look şi uimitor de multe comentarii de bine din partea altor dudui, care făceau bine la psihic. Era single, dar se bucura de o siluetă de invidiat şi o grămadă de admiratori şi cel mai grav, trebuia să ascundă un suflet trist în spatele zâmbetului perfect.

Şi atunci stau şi mă întreb, relaţiile amoroase fac bine la suflet dar dăunează grav aspectului fizic?

Şi mai mult decât atât, într-o lume strensantă în care niciodată nu îţi ajunge timpul şi nu ai suficient de milţi bani, cum faci să le ai pe amândouă, un look impecabil şi o relaţie confortabilă?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!