Jurnalul Iuliei (31) – Ce te face să zâmbeşti?

De Iulia pe

Personal, atunci când port ceva nou, o rochie, un T-shirt, o pereche de pantofi pe care îi ador sau o bijuterie nou nouţă mă simţ mai frumoasă, mai încrezătoare şi implicit mai senină. Acelaşi efect îl are asupra mea şi o schimbare de look, indiferent că optez pentru o noua culoare de păr, o tunsoare altfel sau un make-up diferit de cel obişnuit.

O schimbare radicală în bine asupra psihicului şi implicit a chipului meu se întâmplă şi atunci când mă identific cu povestea unei alte persoane. Mai exact, atunci când simt că mi s-au înecat corăbiile, povestea de viaţă a unui alt om, o poveste în care mă regăsesc şi al cărui final este unul fericit, mă face să îmi recapăt aproape instantaneu optimismul şi seninătatea, indiferent dacă povestea înseamnă un dialog real cu altcineva, un film biografic sau lecturarea unei cărţi.  

Oamenii şi suprizele plăcute legate de aceştia. Indiferent că te simţi singur sau la un moment dat  eşti dezamăgit de calitatea indivizilor din viaţa ta… prieteni, rude, colegi de muncă etc. întâlnirea cu oameni noi, interesanţi, optimişti şi energici are un efect de tip revelaţie asupra ta.
 
De fapt, dacă mă gândesc bine, tot ce e nou şi e pe gustul tău are efectul ăsta… O prima zi din anotimpul tău preferat, o călătorie cu trenul, un telefon de la o persoană dragă pe care nu ai mai auzit-o de mult timp, un câştig simbolic la un bilet de loto, un buchet de flori primit în dar, o strângere de mână, un sărut sau o îmbrăţişare. Până la urmă, că şi în multe alte cazuri totul ţine de gustul personal, aşa că sunt curioasă: pe tine ce te face realmente să zâmbeşti, chiar şi pentru un minut, atunci când ai sufletul trist?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2