Jurnalul Iuliei (31) – Ce te face să zâmbeşti?

De Iulia, pe

Nu cred că fericirea e ceva ce are un termen de valabilitate îndelungată aşa cum nu cred că dacă ai totul în viaţă de la un anumit moment devii brusc iremediabil fericit.
Am întâlnit oameni care deşi duceau o viaţă modestă, erau senini şi mereu cu zâmbetul pe buze, aşa cum am cunoscut indivizi plini de bani, frustraţi, falşi, invidioşi…cu un suflet meschin.  

Rutină, neîmplinirile de moment sau alte incidente neplăcute care ne iau prin suprindere şi ne afectează buna dispoziţie mai mult sau mai puţin pregnant ne fac să fim egali în faţa tristeţii, indiferent de nivelul cultural, financiar, profesional sau afectiv al fiecăruia.

Cât despre secretul unei vieţi… fericite, ei bine,el constă în arta de a savura fără reţineri micile bucurii de moment pe care ţi le oferă viaţa… cred. În timp ce unele sunt antropice şi ţi le faci cu mâna ta, tocmai pentru că ştii efectul benefic pe care îl au asupra psihicului tău, altele sunt surprize mai mici sau mai mari, care îţi ies în cale când te aştepţi mai puţin şi ţi luminează sufletul şi chipul.

Dintre toate,probabil că sentimentul de îndrăgosteală le depăşeşte pe toate şi ca intensitate şi ca durată.Te ia prin suprindere şi fără să raţionezi concret de ce, brusc în ochii tăi lumea se schimbă 100%. Lucurile îţi par mai uşoare, oamenii îţi par mai buni,problemele insurmontabile devin minore şi tot aşa. Pentru o perioadă de timp, mai lungă sau mai scurtă, viaţă ta pare un musical de neoprit.

Complimentele… ei bine le-aş plasa pelocul doi. De câte ori, intr-o zi în care era tristă, îngândurată sau poate uşor nesigură, nu te-ai simţi mai bine când cineva, o persoană cunoscută sau nu, ţi-a făcut un compliment. Să fim serioase şi măcar în sinea noastră să recunoaştem că până şi aprecierea indivizilor necunoscuţi de pe stradă ne face unerori să ne simţim mult mai bine.

Hainele noi şi schimbarea de look? În cele mai multe cazuri, cum arăţi şi cum te simţi în pielea ta poate să aibă o mare legătură cu starea de spirit.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!