Jobul ideal pentru tine există! Află cum îl poți găsi!

De eJobs pe 27 iulie 2018
Când te angajezi pentru prima oară e normal să ai dubii în privința companiei sau a poziției pe care o ocupi. Nu știi la ce să te aștepți, mai ales dacă nu ai pe cineva pe care să întrebi despre cultura și valorile organizației respective. Îți poți pune mai multe întrebări: dacă e ceea ce-ți dorești să faci în continuare, dacă domeniul ales e potrivit pentru tine, dacă ești pe aceeași lungime de undă cu colegii sau dacă o managerul o să te sprijine în bunul mers al carierei tale.

Până să ajungi să te angajezi însă, poți să faci câteva demersuri ca să-ți dai seama dacă te potrivești rolului pe care urmează să-l ocupi.

Află ce-ți dorești de la primul job

Pentru început, până să ajungi să te angajezi e important să știi foarte bine ce-ți dorești, care-ți sunt pasiunile, hobby-urile sau în ce fel de mediu ți-ar plăcea să lucrezi. Știm că nu toți au o viziune foarte clară asupra jobului viitor, însă în mare ar trebui să-ți setezi câteva obiective și să știi aproximativ în ce direcție să mergi.

Depistează-ți abilitățile

Pentru ca lucrurile să meargă într-un sens pozitiv după ce ai obținut primul job, e nevoie ca și abilitățile tale să se potrivească cu rolul respectiv. Tocmai de aceea, ar fi bine să le depistezi din timp. Iar ca să faci asta, trebuie să știi că sunt două tipuri de abilități, cele soft care influențează capacitatea de comunicare, cooperare și inovație, și cele hard, adică cunoștințele de specialitate ce țin de pregătirea ta profesională.

Folosește-le atât în CV, ca și angajatorul să-și dea seama ce fel de personalitate ai, dar și ulterior la locul de muncă.

Citește continuarea pe www.ejobs.ro

Melania Medeleanu a născut un băiețel

Melania Medeleanu a născut un băiețel