Inspirație din jurul lumii pentru cadourile de 8 Martie

De Unica.ro pe 06 martie 2018

Ziua Mamei este și Ziua Internațională a Femeii și nu există moment mai bun în care să arunci o privire peste granițe, pentru a afla cum sărbătoresc și ce cadouri primesc femeile din alte țări.

Șansele să alegi cadouri similare celor din anii trecuți, pentru toate femeile care te inspiră și îți stau alături, fie că este vorba despre mamă, soră, bunică sau cea mai bună prietenă sunt destul de mari, așa că orice idee nouă, fie ea venită de peste mări și țări, este binevenită.

Mai este și altceva, însă: Ziua Femeii, care celebrează mișcarea pentru drepturile femeilor desfășurată în diferite țări la începutul secolului 20, trebuie să ne aducă împreună. Altfel stau lucrurile cu Ziua Mamei, care în alte colțuri de lume este sărbătorită în a doua duminică a lunii mai sau în diferite alte luni, dar nu spune nimeni că nu te poți inspira și aici din lista cadourilor oferite pe alte meleaguri.

Iată cum sărbătoresc femeile din alte țări ziua de 8 Martie și ce cadouri sunt apreciate:

1. În Italia, sărbătoarea este numită Festa della Donna și în această zi, conform tradiției, toate femeile primesc mimoze (Acacia Dealbata), flori oferite în semn de apreciere. Anul trecut, la Roma, Ziua Femeii a fost celebrată și printr-un marș de protest pentru drepturile femeilor, însă doamnele au avut parte și de intrare gratuită la muzee și alte obiective culturale, unde au putut admira expoziții dedicate lor.

Dacă vrei să le urmezi exemplul și locuiești în București sau într-un alt oraș cu muzee importante, sau dacă îți este simplu să ajungi aici, este timpul să le oferi mamei și bunicii un tur cultural, urmat de o cină cu delicii. Unul dintre muzeele care merită o vizită acum este Casa Storck, care a aparținut Ceciliei Cuțescu Storck, prima femeie profesor la o academie de artă, de stat, din Europa.

2. Femeile din Australia preferă să sărbătorească 8 Martie printr-o zi de plajă, din program nelipsind sportul, fie că este vorba despre înot sau o plimbare cu bicicleta pe faleză. Nu este încă vremea pentru o vacanță pe litoral, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți cu totul la idee: îți poți invita mama sau prietenele la saună sau piscină.

2. La Tokyo, de Ziua Femeii se organizează numeroase evenimente: expoziții, conferințe și evenimente de fundraising. Când vine vorba despre cadourile pe care și le doresc de ziua lor, femeile din Japonia aleg tehnologia, una dintre noutățile populare acum în Japonia fiind IQOS, dispozitivul pentru fumători care nu arde tutunul, ci doar îl încălzește, făcând astfel uitate fumul, scrumul și mirosul neplăcut, în timp ce gustul autentic rămâne.

4. Femeile din Statele Unite aleg să sărbătorească 8 Martie printr-o sesiune de shopping, urmată de un prânz sau o cină cu prietenele. Anul trecut, programul a fost altul, însă: New Yorkul a găzduit unul dintre cele mai mari marșuri de protest pentru drepturile femeilor organizate vreodată, iar anul acesta numărul participantelor se anunță a fi din nou impresionant.

Dacă îți cauți inspirația peste Ocean, programul de 8 Martie poate include evenimente dedicate femeilor. Cât despre ideile de cadou, un voucher este cea mai bună idee, dar oferă-i destinatarei posibilitatea să își aleagă ziua în care va colinda magazinele.  

5. În Rusia, potrivit unui sondaj realizat în 2014, atât bărbații, cât și femeile preferă să își întrebe mamele și prietenele ce cadouri își doresc să primească. Dacă îți este teamă că ai putea da greș cu alegerea ta, sau nu te poți opri asupra niciunei idei de cadou, ai putea lua această variantă în calcul. Alternativ, poți organiza o cină festivă pentru toate femeile din viața ta, unde vor fi oferite cadouri simbolice – de pildă, o idee de luat în seamă este să dăruiești fiecărei invitate o bijuterie handmade, cumpărată sau realizată de tine.    

Sursa foto: Bruce Mars, Pexels

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"