5 mituri despre sexualitate

De Stela Moisescu pe 20 noiembrie 2009

O metodă eficientă de prevenire a unei sarcini este sexul în picioare, consideră unul din 10 oameni, în timp ce 26% dintre ei nu discută cu partenerul despre contracepţie.
Acestea sunt doar câteva dintre statisticile ingrijorătoare ale unui studiu recent, care a scos la iveală popularitatea alarmantă a unor mituri legate de sex şi metode de protecţie.

Potrivit studiului, unul din cinci oameni nu ştie încă faptul că o femeie poate rămâne însărcinată în timpul menstruaţiei. Totodată, 19% dintre participanţii la studiu consideră retragerea penisului înainte de ejaculare o metodă de contracepţie cu eficienţă maximă.

Aproape jumătate dintre participanţi nu discută cu prietenii despre sex sau contracepţie. Nici în cuplu situaţia nu este mai roz. Unul din trei oameni nu discută cu partenerul despre bolile cu transmitere sexuală.

21% dintre participanţi au mărturisit faptul că vorbesc despre sex, dar fără să abordeze subiecte delicate, precum sănătatea sexuală. Dintre cei care au deschis şi astfel de subiecte, 62% au abandonat intenţia şi au transformat conversaţia într-o glumă.

În schimb, 77% dintre participanţii la studiu sunt dispuşi să vorbească despre sex atunci când un prieten are o dilemă sexuală şi le cere sfatul, chiar dacă nu sunt bine informaţi în ceea ce priveşte dilema.

Studiu a fost realizat pe un eşantion de 2000 subiecţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 50 de ani.

Foto: Shutterstock

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară