Imobiliare.ro: Piața s-a dezmorțit, tot mai mulți caută să cumpere case!

Pe fondul evoluției economice general pozitive a țării, sectorul rezidențial autohton are perspective solide de creștere anul acesta, fiind susținut de deschiderea românilor spre achizițiile de locuințe.

Adrian Erimescu, directorul general al Imobiliare.ro, observă că, potrivit datelor principalului portal imobiliar din România, piața românească s-a înscris, din a doua jumătate a anului 2014, pe un trend general ascendent al prețurilor solicitate de vânzătorii de locuințe – asta în ciuda unor scăderi firești consemnate din când în când. Pe de altă parte, în ultimul an – și chiar mai bine – se remarcă, totodată, o tendință de majorare a puterii de cumpărare a populației, reliefată de creșterea cererii pe segmentul unităților locative mai scumpe de 60.000 de euro. „Ce am observat este că ponderea căutărilor de apartamente de Prima Casă a scăzut în ultimii ani, sunt mai mulți cumpărători dispuși să ofere prețuri mai mari”, subliniază oficialul Imobiliare.ro.

Află mai multe despre cum merge piața imobiliară!

Potrivit jucătorilor din piață, contextul economic actual este perceput de către potențialii cumpărători ca fiind unul favorabil pentru cumpărarea unei case. „Vedem o piață rezidențială care s-a dezmorțit, s-a trezit după somnul de după 2008, perioadă în care lumea a fost foarte reținută în a face achiziții imobiliare. Vedem însă acum un context care favorizează achiziția imobiliară”, spune antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor. În opinia sa, cumpărătorii finali sunt încurajați de evoluția economică pozitivă a țării, dar și a firmelor în care lucrează – fapt ce le influențează perspectiva asupra situației financiare familiale și îi ajută să ia decizii financiare importante, cum este cea a cumpărării unei case.

Click pentru detalii despre evoluția prețurilor locuințelor în România!

În ceea ce privește cumpărătorii în scop investițional, aceștia formează o categorie aparte de clienți, demnă de luat în seamă de către vânzătorii de locuințe, dat fiind că apetitul acestora pentru achiziții are de asemenea premise de creștere. De menționat este însă că profilul de azi al investitorilor din sectorul rezidențial este semnificativ diferit de cel din perioada de boom, aceștia nemaifiind interesați de tranzacții în scop speculativ.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: