Care sunt hiturile verii 2010

De Flavia Jurca pe 13 iulie 2010

Le auzi la radio în fiecare zi şi le vezi videoclipurile pe posturile de muzică… vedetele lumii muzicale de la noi care aspiră la primele locuri în topuri au ieşit la atac cu tot arsenalul meseriei!
1. Don’t Say It’s Over – Alex Velea. Pe lângă o melodie extrem de uşor de reţinut, fredonat şi dansat, Alex revine cu scene de dans profesionist de nota 10, dar şi cu un corp şi mai lucrat, special pentru plajă (sau beach body, cum spun americanii despre cineva pe care chiar vrei să îl vezi îmbrăcat sumar pe plajă), dar şi pentru tema fierbinte a videoclipului, în care apare alături de o extrem de apetisantă tânără de culoare.

2. In Love – Deepcentral. Amintind ca sound de hiturile ATB, dar beneficiind de un videoclip extrem de bine realizat, melodia va fi hitul preferat de îndrăgostiţi în această vară. Cuvintele nu sunt multe, dar sunt semnificative şi va fi uşor să le memorezi gândindu-te la acel cineva care te face să te simţi „in love”.

3. Temptation – David Deejay ft. Dony – Cu o poveste complicată şi atent ilustrată printr-un videoclip cu efecte speciale, „Temptation” arată şi sună ca orice melodie străină pe care o cauţi cu telecomanda şi îi pândeşti fiecare difuzare. Sincer, este foarte greu să îşi dai seama că nu este vorba despre un artist străin.

4. I wanna Be Loved – Wanda. Primul single de pe albumul care marchează debutul celei pe care o ştim ca DJ Wanda ca artist beneficiază de un videoclip care aminteşte de perspectiva  tonică a „Șuie Paparude”, însă subiectul este unul romantic. În videoclip poţi regăsi privelişti din Londra, unde  acesta a fost filmat, dar şi o apariţie scurtă a lui Smiley. Melodia este extrem de înviorătoare şi molipsitoare.

5. Sun is Up – Inna. Deşi are mai multe melodii pe care le promovează la ora actuală, cum ar fi „10 minutes” sau „Moon Girl”, Inna a reuşit să obţină acel „summer feel” cu această piesă. La succesul de care se bucură românca în afară, nu m-ar mira să regăsim melodia pe compilaţiile de club ale verii, alături de Tiesto şi celelalte nume mari ale genului.

6. Love on You – Anda Adam. Cu un look nou şi extrem de profi, se vede că Anda şi-a făcut temele. Din nou este foarte greu să îţi dai seama că este vorba de un artist român, iar vocea Andei sună de zile mari, semn că producătorii şi-au pus „magia” la lucru.

7. Love Stoned – Akcent. Vocile celor 3 membri ai trupei au evoluat, la fel ca stilul pe care îl adoptă, astfel că piesa e un hit de vară eteric şi cu accente trance, care aminteşte de compilaţiile Ibiza Summer Hits.

8. Morena – Tom Boxer feat. Antonia.  Deja melodia se aude la toate radiourile şi în difuzoarele magazinelor, devenind un leitmotiv al verii în Bucureşti: Videoclipul lasă şi el o impresie unică, deoarece este primul videoclip românesc în care nu băiatul rămâne cu fata ci… fata fuge cu cealaltă fată.

9. Lick Shot- Sunrise Inc. vs Starchild. Ajuns deja hit pe litoralul grecesc şi în cluburile elene, Lick Shot are toate ingredientele unui imn al verii: ritm incendiar, refren agasant care ţi se întipăreşte în minte şi un videoclip care te îndeamnă la dans, chiar dacă nu neapărat în club.

10. I Have the World – Park Place si Delyno. Se pare că din ce în ce mai mulţi muzicieni „prind” reţeta unui dance hit de succes: refren uşor de fredonat, versuri filosofice sau de dragoste şi ritmuri repetitive cu proprietăţi relaxante, care îmbie la dans şi destindere. Chiar dacă videoclipul nu pare realizat de un regizor cu pretenţii  şi mai lasă loc de finisaje, melodia are deja asigurat un loc de frunte în topuri şi pe compilaţii.
Tu care crezi că va fi hitul românesc absolut al verii?

Foto: arhiva Ringier

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional