Interviu Geta Voinea: „Părul e un accesoriu unic”

De Adina Radu pe

„Părul este acel accesoriu unic care ne diferenţiază de toţi, iar un păr aranjat spune foarte multe despre tine”, este de părere Geta Voinea în cartea sa „De-a fir a păr”.
Creativitatea, talentul moştenit din familie şi multă muncă au făcut ca Geta Voinea să fie astăzi un brand puternic atunci când vorbim de hairstyle.

Coafuri care au devenit celebre, dacă amintim doar de Andreea Esca sau Mihaela Rădulescu, vin să te convingă că dacă îţi doreşti un stil unic, plin de personalitate şi care să te reprezinte, să îi faci o vizita Getei Voinea. Vei descoperi despre tine lucruri pe care încă nu le ştiai!

Vă mai amintiţi care a fost prima tunsoare pe care aţi realizat-o? Cum era?


La început o urmăream pe mama mea cum tundea şi coafa. Mama mea a fost una dintre cele mai apreciate coafeze ale timpului ei. Stăteam pe lângă ea şi o admiram şi imitam pe păpuşile de acasă tunsori şi coafuri. Păpuşile deveneau în scurt timp chele. Eram mai degrabă curioasă decât să am vreo veleitate. Prima tunsoare a fost tip sassoon şi am primit 25 lei în anul 1982.

Ceea ce sunt astăzi îi datorez mamei. M-a învăţat să iubesc meseria, să fiu creativă, să am răbdare cu fiecare clientă şi să fiu o bună confidentă. Talentul moştenit l-am cultivat, educat şi valorificat şi am facut din meseria asta o artă.

Care a fost cel mai greu obstacol din carieră dumneavoastră şi cum aţi reuşit să-l depăşiţi?

Nu ştiu care este acesta, dar de un lucru sunt sigură: că am devenit ceea ce sunt prin suma experienţelor avute.

Numiţi  3 persoane publice din România cărora le-aţi schimba radical coafura.

Sunt câteva persoane, dar depinde de schimbările din viaţa lor şi de dorinţa lor.

Şi 3 care arată impecabil din acest punct de vedere.

Mihaela Rădulescu. Se lucrează foarte bine cu ea. Loredana Groza, pentru ca e în continua schimbare şi îi stă excepţional de fiecare dată. Andreea Berecleanu. Este elegentă, fină şi are o frumuseţe clasică.

E important că ceea ce alegem în materie de coafură să se potrivescă personalităţii noastre şi stilului de viaţă pe care îl avem.  Sunteţi un bun psiholog sau chestionaţi puţin înainte o clientă despre care nu ştiţi nimic?

Este obligatoriu ca stilul de viaţă să influenţeze coafura. Nu interoghez lumea mai mult decât este necesar. Eu am devenit un bun psiholog prin experienţa acumulată şi datorită meseriei mele. Devii confidenta ei sau a lui. Auzi foarte multe lucruri, de multe ori şi fără să vrei. Ştiţi că la curţile imperiale frizerul era în acelaşi timp şi cel mai apropiat confident al împăratului? Devii un bun ascultator şi fin observator al oamenilor.

Citeşte continuarea interviului cu Geta Voinea în pagina următoare!

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Cine a fost primul soț al Andreei Marin și de ce au divorțat după doar 3 ani. FOTO

Cine a fost primul soț al Andreei Marin și de ce au divorțat după doar 3 ani. FOTO