Gerald Ford

Cel de al 38-lea Preşedinte american s-a născut pe 14 iulie 1913 în Nebraska. Tatăl lui provenea dintr-o familie de banchei înstăriţi. Din păcate, îşi bătea soţia încă…
din timpul lunii de miere, aşa că aceasta l-a părăsit la numai 16 zile după ce îi născuse fiul. Doi ani mai târziu, se căsătorea cu un alt bărbat care i-a oferit micuţului numele său: Gerald Ford Jr.

În copilărie îl pasionau sporturile: fotbal american, box, golf. A absolvit facultatea de Drept în 1941, iar după atacul de la Pearl Harbor s-a înrolat în Marina Americană. În 1948 a intrat în politică, în Partidul Republican, motiv pentru care şi-a amânat căsătoria. Soţia lui era divorţată şi fusese dansatoare.

Au avut 4 copii, iar cariera lui politică a cunoscut o creştere constantă, până la Vice-Preşedinte în 1073 şi Preşedinte între 74 şi 77. Războiul din Vietnam era în plină desfăşurare, abia administraţia următoare a reuşit să-i pună capăt. Şi, în ciuda strădaniilor sale, economia a cunoscut un declin considerabil în timpul madatului său.

În 1976 a pierdut alegerile în favoarea democratului Jimmy Carter. Ford a supravieţuit la două tentative de asasinat. Este cel mai longeviv preşedinte american, a trăit 93 de ani şi 165 de zile.

Despre el, un comic celebru spunea: “E un tip de treabă, dar a petrecut prea mult timp jucând fotbal fără cască!”

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Recomandări shopping
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Vedeta zilei

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendinte in lifestyle 2018: nutritie, sport, design, si social media!

Vă recomandăm: