Gene Kelly

Dansator, actor, cântăreţ, producător şi regizor american, Gene Kelly s-a născut pe 23 August 1912 în Pittsburgh, Pennsylvania (SUA). Considerat una duntre cele mai importate…
figuri ale dansului în film, el s-a remarcat mai ales prin stilul sau atletic şi energic de dans, prezenţa fizică agreabilă şi personajele “pozitive” pe care le-a interspretat pe marele ecran.

Kely a fost una dintre stelele de prima mărime în musicalul americal începând din anii 1940 până spre sfârşitul anilor `50, când acest stil de divertisment a intrat în declin, odată cu răspândirea explozivă a televiziunii. Celebru între altele pentru filmul “Dancing în the Rain” (1952), lui Gene Kelly i se atribuie între altele meritul de a fi transofrmat baletul într-o fomra de dans acceptabilă pentru micul şi marele ecran. Este considerat un talent egal cu Fred Astaire, care şi el a revoluţionat dânsul pe marele ecran în anii `30.

În privinţă stilului sau atletic în dans, Kelly remarcă la un moment dat: “Exista o legătură puternică între dans şi sport; propriile mele începuturi în dans îşi au rădăcinile în formaţia mea că atlet. Cred că dânsul este o treabă de bărbat, şi dacă o face cum trebuie, un bărbat va dansa mai bine decât o femeie”.

El deplângea de asemenea tendinţa din ce în ce mai accentuată de efeminare prezenţa în dânsul masculin, pe care o percepea că pe o tragedie, ce intraineaza bărbaţii de propria lor natură.

În privinţă “duelului” sau cu Fred Astaire în sferă celebrităţii, Kelly remarcă: “Daca Fred Astaire este Cary Grant al dânsului, eu sunt Marlon Brando”.
 
Foto Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Vedeta zilei
Vă recomandăm: