Scroll

Alege starea ta de spirit, iar noi îți spunem ce gel de dus ți se potrivește. În plus, poți câștiga unul din cele 100 de geluri duș Gerovital, completând formularul de mai jos.

Vizitează Veneția! E frumoasă în orice anotimp

Herman Melville spunea că “prefer să fiu în Veneţia într-o zi ploioasă decât în orice altă capitală într-o zi frumoasă”.

Veneția e fermecătoare și îți dă o stare de bine, de fericire la fiecare pas prin labrintul de străzi, poduri și canale. Toate străduțele întortocheate duc la kilometrul 0, inima Veneției, piața San Marco. Vizitează aici basilica San Marco, urcă în campanila cu același nume și nu uita să vezi Palatul Dogilor.

Înainte să faci o plimbare romantică pe canale într-o gondolă venețiană, trebuie să vezi Puntea Suspinelor, podul ce leagă închisorile de celulele de interogare din Palatul Dogilor. Numele acestei punți vine de la suspinele condamnaților care își petreceau ultima clipă de libertate în timp ce traversau Puntea. Legenda spune că celebrul Casanova a trecut pe aici și chiar a evadat la puțin timp.

Fă-ți un capriciu și vizitează Veneția pe timpul Carnavalului din luna februarie. Orașul devine colorat și vesel. Carnavalul era, pe vremuri, singurul moment când nobilii și oamenii din popor sărbătoreau și se veseleau purtând aceleași haine și măști.

Nu pleca din Veneția fără să vezi Marele Canal (il Grande Canale) și podul Rialto. Vei simți din plin sindromul Stendhal sau boala turistului, starea de euforie în fața splendorii orașului. Treci pe la Boutique del Gelato sau Alaska  Gellateria-Sorbeteria pentru a savura o înghețată venețiană autentică.

Bucură-te de un espresso în cafeneaua Florian, cea mai veche cafenea italiană. Aici au savurat cafele Giacomo Casanova, Carlo Goldoni, Charles Dickens, Goethe sau Marcel Proust.

Orașul pe picioroange, orașul îndrăgostiților, orașul care îți taie răsuflarea la orice pas, Veneția este un oraș de care te poți îndrăgosti iremediabil și irecuperabil.

Veneția te îmbată, te face să te îndrăgostești de ea, e fotogenică mai ceva ca un manechin celebru. Te va seduce și despărțirea de ea te va durea.

Înapoi către celelalte articole

Concursul s-a terminat

Descarca lista castigatorilor [.xlsx].