Scroll

Alege starea ta de spirit, iar noi îți spunem ce gel de dus ți se potrivește. În plus, poți câștiga unul din cele 100 de geluri duș Gerovital, completând formularul de mai jos.

O carte cu noi perspective

Când afli informații noi și povești neștiute despre lucrurile din jurul tău, privești lumea cu alți ochi și te încarci cu o energie care-ți dă un nou suflu. Exact așa te vei simți citind cartea „Zece materiale minune”.

E scrisă de Mark Miodownik, un cercetător britanic specializat în materiale. Asta înseamnă că își petrece viața explorând știința obiectelor din viața noastră: de la plicul de hârtie, la betonul textil. În aventura lui, Mark descoperă și împărtășește cu noi felul în care funcționează lumea materială și micul nostru univers construit din obiecte despre care nu știm mare lucru, de fapt.

În cartea sa, cercetătorul adună cele mai importante materiale folosite în viețile noastre, cum ar fi oțelul, betonul, hârtia, plasticul și ciocolata. Despre fiecare, ne povestește într-o notă relaxată și plină de umor atât istoricul lor – cum au fost descoperite și cum s-a ajuns la utilizarea lor de azi, dar și explicații despre cum le putem folosi în viitor pentru a ne face viețile mai ușoare. De ce este transparentă sticla, ce face ca un elastic să poată fi întins și de ce se îndoaie o agrafă sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le vom afla până la finalul cărții.

Ce e cu adevărat de apreciat e că limbajul e unul extrem de accesibil, fără rigiditatea tipică acestui domeniu. Mai mult, perspectiva din care privește autorul lucrurile înconjurătoare și materialele din care sunt făcute este una profund umană. Este vorba mai degrabă despre relația noastră cu mediul și despre evoluția noastră, ca civilizație, și a obiceiurilor care ne definesc.

Înapoi către celelalte articole

Concursul s-a terminat

Descarca lista castigatorilor [.xlsx].