Scroll

Alege starea ta de spirit, iar noi îți spunem ce gel de dus ți se potrivește. În plus, poți câștiga unul din cele 100 de geluri duș Gerovital, completând formularul de mai jos.

Iași, orașul cu miros de tei și poezie

Inima și capitala Moldovei, orașul Iași poate nu te va fermeca prin farmecul boem așa cum o face Sighișoara, nici prin prezența unui litoral animat asemenea Constanței sau prin posibilitățile infinite de distracție ca Bucureștiul, dar Iași este orașul în care vei simți istoria la fiecare pas.

Palatul Culturii nu trebuie ratat dacă vizitezi Iași. E o clădire spectaculoasă în stil neogotic flamboiant care adăpostește acum muzee. Mergi apoi să vezi Catedrala Mitropolitană și nu rata Biserica Trei Ierarhi, despre care se spune că a fost demult poleită cu aur.

Nu rata cel mai vechi teatru național din România, Teatrul Vasile Alecsandri, hotelul Traian construit de Gustav Eiffel sau prima universitate din România.

Dacă te prinde prânzul prin oraș, nu ezita să încerci mâncărurile tradiționale, tochitura moldovenească cu mămăliguță, sarmale cu smântână și celebrele poale-n brâu.

Fă-ți plimbarea de după masă în Parcul Copou, unde vei regăsi Teiul lui Eminescu, un arbore de 250 ani. Tot pe Dealul Copoului vei putea face o plimbare prin cea mai veche grădină botanică din România, un spațiu mirific în care îți vei găsi liniștea și inspirația lângă cele peste 800 de specii de trandafiri.

Dulcele târg al Ieșilor te va îmbrățișa ca o mamă, te va va servi cu cel mai dulce vin al României și îți va oferi cea mai bogată porție de cultură.

Iași este ca o gură de aer proaspăt, deși e un oraș încărcat de istorie. E un oraș care miroase a tei, a fericire, a poezie. Nu ai cum să pleci dezamăgit din Iași, e un oraș și vechi și nou, un oraș misterios cu iz legendar. Supranumit capitala culturală a țării, orașul marilor iubiri sau orașul celor șapte coline, Iași este simbioza vie a culturii cu istoria.

Înapoi către celelalte articole

Concursul s-a terminat

Descarca lista castigatorilor [.xlsx].