Scroll

Alege starea ta de spirit, iar noi îți spunem ce gel de dus ți se potrivește. În plus, poți câștiga unul din cele 100 de geluri duș Gerovital, completând formularul de mai jos.

Eliberează-ți endorfinele

Sunt substanțele chimice cu care ar trebui să învățăm să ne împrietenim și să le ținem aproape, dacă vrem să ne fie bine. Endorfinele, descoperite de oamenii de știință abia în 1975, ne aduc fericirea. Uite ce poți face pentru a le activa.

Cercetătorii încă le studiază procesele și efectele, dar un lucru se știe deja cu siguranță: endorfinele sunt responsabile de înlăturarea efectelor stresului și ale durerii, dar și de inducerea stării de relaxare și euforie a organismului, de întărirea sistemului imunitar, înlesnirea procesului de învățare și funcționarea optimă a sistemului nervos. Așa că, pentru a fi fericiți, avem nevoie și de ele.

Cea mai eficientă metodă de a produce endorfine e să facem exerciții fizice repetate. E posibil să fi observat asta deja: după ce mergi la sală sau alergi prin parc nu doar că îți simți corpul mai ușor și relaxat, dar și mintea îți e mai limpede, iar starea ta de spirit se îmbunătățește remarcabil. Trebuie să le mulțumești endorfinelor eliberate în timpul activității fizice.

De aceea, îți recomandăm să încerci ceva nou vara asta: fitness în parc. Cei de la Social Gym țin vara asta, în fiecare weekend, antrenamente pentru corp și minte relaxate. Ședințele au loc în spațiul Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău și sunt gratuite. Tu trebuie să vii doar cu echipamentul sportiv. Temele sunt diverse: Pound (aerobic cardio inspirat de cântatul la tobe), Total Body Workout, Fit Body BootCamp, Interval Training, Metabolic. Mai multe detalii găsești pe pagina de Facebook @RoabaDeCultura.

 

 

Înapoi către celelalte articole

Concursul s-a terminat

Descarca lista castigatorilor [.xlsx].