Frigărui de miel cu legume

De Lumea Femeilor pe 29 martie 2012

timp de preparare: 35 minute

Ingrediente pentru 10 persoane

– 1,5 kg carne de miel
– 200 g ardei gras
– 100 g ceapă
– 250 g roşii
– sare, piper

Mod de preparare

1. Carnea se porţionează în bucăţi mici (aproximativ 6 la porţie).
2. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie rondele.
3. Ardeii se curăţă de cotoare, se spală şi se taie felii pătrate.
4. Roşiile se curăţă, se spală şi se taie rondele.
5. Se pregătesc frigăruile de metal sau de lemn, unse cu puţină grăsime şi se înfig pe fiecare rând, alternativ cu bucăţi de carne şi ardei, ceapă, roşii.
6. Frigăruia astfel pregătită se pune pe grătarul încins, uns cu grăsime.
7. În timpul frigerii, se întorc pe toate părţile. Când sunt gata, se sărează după gust şi se aşază pe platou sau pe farfuria de servire cu garnitura de legume preferată.
8. Se pot pregăti frigărui cu bucăţi de carne de miel, alternând cu ficat, ciuperci, măruntaie de miel.
Trucul nostru
Pentru frigărui se alege muşchi de pe spatele mielului, pentru că este mai fraged. Înainte de a face frigăruile, carnea se marinează în vin şi mirodenii.
Foto: Thinkstock

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite