Concerte din Europa la care ajungi cu maşina

De Nicoleta Galeteanu pe 07 iulie 2010

Festivalurile de muzică din Europa extind tot mai mult harta destinaţiilor europene pentru cei care vor să îmbine călătoria şi muzica în vacanţă.

Dacă vrei să vezi şi altceva în afară de clădiri arhitecturale, îţi propunem atunci o plimbare cu maşina către cele mai sonore destinaţii europene şi la cele mai tari concerte din această vară. 

Oferta este mai mult decât generoasă, dar am ales destinaţii mai apropiate, pentru un consum de benzină mai mic.

Festivalul Sziget – Ungaria 

În fiecare an, în luna august, insula Óbudai de pe Dunăre strânge peste 390 de mii de spectatori la cel mai mare festival de muzică din Ungaria, fiind totdată şi o mare manifestare de dans, teatru şi film.

Programat pentru 11 – 16 august, festivalului Sziget anunţă şase zile incendiare, când sunt anunţate trupe notabile precum Placebo, The Prodigy, Fatboy Slim, precum şi cunoscuţii dj Armin Van Buuren şi Paul Oakenfold.

Astfel, un abonament pe toate zilele, care asigură şi campare, costă 200 de euro, sau 170 de euro, fără campare. De asemenea, există bilete pentru o singură zi, la preţul de 45 de euro.

Distanţa pe şosea din Bucureşti până la Budapesta este de 832 kilometri, aşa că va trebui să pleci cu circa 12 ore înainte de primul concert.

Festivalul Melt 2010 – Ferropolis, Germania

Dacă te tentează o tură prin Germania şi un drum de 1.700 de kilometri,în cazul în care pleci din Bucureşti, atunci mergi să îi revezi pe germanii de la Booka Shade, care au cântat acum trei ani în România, sau să îi reasculţi pe Massive Attack între 16 şi 18 iulie la Melt.

Un alt punct de haşurat pe harta rutieră este Ferropolis, unde se desfăşoară cea de-a 13-a ediţie a Festivalului Melt.

Chiar dacă vei conduce aproape 20 de ore continuu, Festivalul nu este deloc de neglijat. Cap de afiş sunt norvegienii de la Kings of Convenience, Goldfrapp şi Kele din Bloc Party.

Britanicii de la Goldfrapp îşi prezintă noul album „Head First”.
Kele Okereke, cunoscut ca legenda Bloc Party, precum şi trupele indie ca Shout Out Louds, Yeasayer, Jamie T, Midlake, Delphic, Friendly Fires, Johnossi sunt doar câţiva dintre artiştii foarte buni care vor urca pe scen Melt în acest an.

Preţurile pentru festival sunt 86 de euro pentru 2 zile şi 108 euro pentru toate cele 3 zile, în care sunt incluse şi taxele de camping şi parcare.

Spirit of Burgas – Bulgaria

Între 16 şi 18 august, pe scena din Burgas îi vei putea asculta pe cei de la Gorillaz, Apollo 440, pe solistul trupei System of a Down, Serj Tankian, iar dacă i-ai ratat pe cei de la The Prodigy, îi poţi vedea aici.

Biletul pentru fiecare zi de festival costă 25 de euro, dar dacă alegi abonament pentru toate cele trei zile plăteşti 60 de euro şi încă 15 euro pentru spaţiul de campare. Tarifele sunt cu 10 euro mai scumpe dacă îţi cumperi biletul la intrare.

Dacă te hotărăşti să ajungi în Burgas din Bucureşti, în 6 ore vei parcurge cei 477 kilometri, dar dacă porneşti de pe litoralul românesc economiseşti două ore din vacanţă.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"