De ce femeile frumoase nasc fete

De Erika Chivu pe 30 noiembrie 2010

Ce au în comun Dana Săvuică, Dana Nălbaru, Katie Holmes şi Jessica Alba? Pe lângă faptul că sunt vedete, toate cele patru femei sunt frumoase şi au câte o fetiţă.
Nici nu-i de mirare, dacă ne luăm după cercetătorii englezi. După ce au urmărit 17.000 de cupluri mama-copil, ei şi-au dat seama că femeile frumoase nasc mai degrabă fete decât băieţi, pe când femeile mai puţin dăruite de Mama Natură ai mai mult băieţi.

În plus, femeile frumoase tind să aibă mai mulţi copii. Având în vedere că cei mici moştenesc în general aspectul fizic al părinţilor, cercetătorii estimează că generaţiile următoare vor duce lipsă de bărbaţi frumoşi în timp ce femei sexy vor fi din abundenţă.  

De ce se întâmplă aşa? Oamenii de ştiinţă spun că aşa lucrează natura, care hotărăşte sexul copilului în funcţie de trăsăturile părinţilor. Din doi părinţi banali ca aspect dar puternici fizic şi agresivi, se va naşte un băieţel. Din doi părinţi frumoşi se va naşte o fetiţă, care va fi la rândul ei frumoasă – o calitate ce o ajută mult în viaţă.

Cele de mai sus sunt valabile şi în cazul vedetelor. Multe modele faimoase au fetiţe care le calcă pe urme, apărând pe aceleaşi podiumuri ca şi mamele lor.

Vedete care au fete

Goldie Hawn, Demi Moore, Katie Holmes, Madonna, Kim Basinger, Olivia Newton-John, Jessica Alba sunt doar câteva dintre femeile frumoase care au o fată. Michelle Obama, Angelina Jolie, Claudia Schiffer au câte două fetiţe, în timp ce Vanessa Williams are trei domnişoare, toate la fel de frumoase ca mama lor.

Exemple se găsesc şi printre vedetele autohtone: Dana Săvuică, Dana Nălbaru, Monica Columbeanu, Nico, Andreea Marin, Adelina Elisei, Andreea Bănică au toate fetiţe la fel de frumoase ca şi ele.

O excepţie de la regulă ar fi familia Beckham, unde doi părinţi frumoşi au dat naştere la trei băieţi. În showbiz-ul autohton, nu putem să nu ne gândim la Mihalea Rădulescu sau Corina, care au câte un băiat.  

Foto: arhiva Ringier

Ce a făcut Michelle Obama când o profesoară i-a spus că nu este suficient de bună pentru a fi admisă la Princeton

Ce a făcut Michelle Obama când o profesoară i-a spus că nu este suficient de bună pentru a fi admisă la Princeton