Cinci femei de carieră care ne-au impresionat în 2016

De Mihaela Dobre, pe
Într-o lume dominată de bărbați, româncele au înfruntat vremurile, condiția femeii și prejudecățile de-a lungul timpului, reușind să se afirme pe plan profesional. Descoperă în cele ce urmează poveștile a cinci femei de carieră, care ne-au impresionat în 2016:

Alexandra Copos de Prada

Alexandra Copos

General manager și CEO ANA PAN, Alexandra Copos este una dintre cele mai tinere antreprenoare din România. A studiat la Universitatea Princeton economie, economie politică și finanțe, apoi și-a finalizat masteratele la Harvard Kennedy School în administrație publică și la Wharton University of Pennsylvania. A preluat conducerea afacerii de familie de la tatăl său, renumitul și controversatul om de afaceri George Copos.

Ana Consulea

Ana Consulea

Ana este expert cofetar la Zexe Brasserie, al șaselea restaurant marca Zexe, afacerea de familie în care este implicată 100%. Din mâinile ei ies unele dintre cele mai apreciate dulciuri din București, probabil și faptului că a studiat arta cofetăriei în Franța, la Școala de Cofetari din Montbeliard. Acolo a avut ocazia să învețe de la unul dintre cei mai buni cofetari-artizani ai lumii, Eric Vergne, precum și de la alte nume sonore ale cofetăriei franceze, precum Pierre Hermé sau Miackael Azouz.

Elisabeta Moraru

Elisabeta Moraru

Tânăra a fost numită  recent CEO pentru operațiunile Google din România. Proiectul de care este cel mai mandră e Atelierul Digital Google, care își propune să crească numărul  românilor cu competențe digitale, deoarece, conform statisticilor, 45% dintre români sunt analfabeți digital, ceea ce ne clasează pe cel mai slab loc din UE. Elisabeta Moraru a absolvit Facultatea de Jurnalism și are titlul de doctor, obținutîn cadrul Universității din București.

Ioana Mândruță

Ioana Mândruță

Cu o experiență vastă acumulată în 20 de ani de practică în neurologie, dr Ioana Mîndruță este medic primar specializat în epileptologie generală și evaluare prechirurgicală la Unitatea de Monitorizare a Epilepsiei și Somnului, Laboratorul de Neurofiziologie Clinică din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București. De asemenea, dr Mândruță are competență în electrofiziologie, și anume în electroencefalografie (EEG), electromiografie (EMG) și potențiale evocate (PE). Este asistent universitar la Catedra de Neurologie, UMF „Carol Davila“ și cercetător științific la Facultatea de Fizică din cadrul Universității din București.

Rucsandra Hurezeanu

Ruxandra Hurezeanu

Rucsandra este fondatoarea Ivatherm, unul dintre cele mai de succes branduri de dermatocosmetice din România și nu umai. Ivatherm a fost lansat cu succes și pe piața internațională, în zece țări. De asemenea, Rucsandra Hurezeanu este membră în boardul asociației Family Business Network  și este președintele Patronatului Român de Cosmetice.

Pe 23 noiembrie, revista Unica organizează Gala Unica, un eveniment în cadrul căruia vor fi alese cele mai apreciate personalități prezentate în paginile revistei de-a lungul anului 2016. Vor fi acordate distincții la mai multe categorii, precum modă, frumusețe, carieră, social media, stil, artă ș.a. și cea mai apreciată copertă. Votează-ți favoriții AICI!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!