Facerea de bine, o altfel de carieră

De Unica.ro pe 16 noiembrie 2009

Sunt mulţi oameni în jurul nostru care au nevoie de ajutorul şi grija celor de lângă ei. Acţiunile tale pot face pentru aceşti oameni bătuţi de soartă o viaţă mai puţin grea.

Nu trece indiferentă pe lângă cei aflaţi în suferinţă, mergi şi ajută cu ce şi cât poţi la orice organizaţie de voluntari, centru pentru nevoiaşi, ONG sau acţiune de caritate.

Uneşte-te cu alţii care doresc să ajute, formaţi o „voce” şi salvaţi vieţi!

Chiar dacă nu eşti o persoană cunoscută şi nu ai prieteni din medii influente pentru societate, poţi să formezi un grup de persoane cu care să încerci să susţii cauze precum lupta împotriva poluării mediului, cancerului mamar, cancerului de col uterin, SIDA, traficului de fiinţe umane şi a multor altora.

Implică-te activ!

Dacă nu ai luat până acum parte la astfel de acte de caritate sau acţiuni de voluntariat, încearcă să te implici în activităţi, campanii şi grupuri care deja s-au format.

Poţi căuta grupuri de acest fel în cadrul facultăţii tale, la serviciu sau în grupul de prieteni, pentru că nu vei cunoaşte niciodată o problemă mai bine decât atunci când eşti în mijlocul ei.

Donează bani!

Aceasta este cea mai la îndemână modalitate prin care poţi să susţii o cauză. Nu te limita însă numai la a dona tu, încearcă să convingi şi alte persoane din jurul tău să facă acest lucru, pentru că astfel sumele donate vor fi mai mari.

Implică-te în voluntariat!

Nu există mod mai uşor prin care poţi ajuta pe cineva decât, punând efectiv în practică binele pe care îl doreşti pentru acea persoană. Chiar dacă nu ai foarte mult timp pentru astfel de activităţi, nu uita că orice minut în plus petrecut în spirit civic va ajuta pe cineva. Poţi merge la un spital, la un centru pentru oameni ai străzi, la un centru de persoane cu dizabilităţi sau chiar la Crucea Roşie, care organizează foarte multe acţiuni de voluntariat în toată ţara.

Exemple celebrePe lângă faptul că îi admirăm pentru realizările pe plan profesional, îi putem admira şi pentru dăruirea cu care fac bine. Peste Ocean, vedete ca Brad Pitt, Oprah Winfrey, Bono de la U2, Madonna sau Angelia Jolie sunt numai câteva dintre personalităţile care se implică frecvent în acţiuni caritabile.

Andreea Marin, Malvina Cervenschi, Valentina Pelinel, Liana Stanciu, Mihaela Rădulescu, Andreea Raicu, Nicoleta Luciu, Cătălin Botezatu sau Laura Cosoi sunt printre persoanele publice de la noi din ţară care se implică în acte de caritate prin donaţiile de obiecte personale sau prin diversele campanii pe care le promovează.

Foto: Shutterstock

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"